Silivri Gezi Direnişi Davası Başlıyor!..

Silivri Gezi  Direnişi Davası Başlıyor!..
Gezi Parkı’na destek amaç protesto eylemine karıştıkları ve kanuna aykırı toplantı, gösteri yürüyüşleri düzenleme ve bunların hareketlerine katıldıkları iddiasıyla Silivri’den 26 kişi hakkında Cumhuriyet Savcılığı tarafından açılan davanın ilk duruşması 2
SİLİVRİ’DE iki yıl aradan sonra Gezi Parkı protestolarına katıldıkları ve yasalara aykırı hareket ettikleri gerekçesiyle 26 kişi hakkında dava açıldı. Gezi Parkı eylemlerine destek vermek amacıyla yapılan protestoların kanuna aykırı olduğu, yapılan eylemlerin önceden bildirilmediği ve bu kapsamda D-100 Karayolu’nun kapatılarak trafiğin akışının kesilmesi suretiyle suç işlendiği iddiasıyla 26 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması 25 Mayıs 2015 Pazartesi günü saat 09:00 görülecek. Haklarında iddianame hazırlanarak dava açılan 26 kişi adına yapılan ortak duyuruda, “Tüm yurtseverlerden ve Silivri halkından talebimiz,  bu davaya muhatap olanlarla dayanışmamızı güçlendirmektir. 25 Mayıs 2015 Pazartesi günü saat 09:00 da başlayacak duruşmaya katılarak demokratik tepkimizi sürdürmemiz,   demokratik haklarımızdan vazgeçmediğimiz anlamı taşıyacaktır” vurgusunda bulunuldu.   

 ORTAK AÇIKLAMA

 
 Haklarında düzenlenen iddianame  kapsamında dava açılan Önder Çolak, Tarık Dirik, Berker Esen, Kübra Bektaş, Uğur Çalış, Nermin Araç, İbrahim Orçin, Tamam Köroğlu, Coşkun Aksoy, Murat Çatak, Emre Yaşar Kahraman, Aysun Sezgin, Orhan Öpçin, Bircan Cevizli, Bilge Önat, Canberk Alpay, Kader Aydın, Mert Sevimli, Berke Yükselen, Melek Çilem, Eliş Açış, Utku Yiğit Yılmazer, Süheyl Kırkıcı, Turan Aslan, Zafer Orkun Sezgin ve Duran Söyler adına yapılan ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi;

        

 Silivri Gezi  Direnişi Davası Başlıyor!..


 2013 Haziran’ın da Taksim Gezi Parkı’n da ki yüzyıllık ağaçların kesilerek yerine AVM yapılmak istenmesine itiraz eden Taksim ve çevre aktivistlerince başlatılan direnişin, “Ağacıma, Kentime, geleceğime sahip çıkıyorum” kampanyasına dönüşmesi üzerine, tüm Türkiye ve Dünya’nın birçok merkezinde yankı bulmuştu. Giderek siyasi iktidarın anti demokratik tüm uygulama ve sınırlamalarına karşı demokratik tepki ve protestoya dönüşmüştü.


 Neredeyse yüz yılın halk hareketine dönüşen Gezi Direnişi, Silivri’de de demokratik protesto hakkının kullanılması çerçevesinde  “kitlesel basın açıklamaları” yapılmıştır.  Anayasal hakkın kullanılması için binlerce insan bu basın açıklamalarına katılarak,  siyasi iktidardan faklı düşündüklerini,  demokrasinin iktidarlara,  halka rağmen her istediklerini yapma hakkı vermediğinin mesajı verilmiştir. Siyasi iktidarın kendinden farklı düşünenlere tahammül göstermemesi sonucu şiddet tüm toplumu etkilemiştir. Gencecik çocuklarımız öldürülmüş, yüzlercesi yaralanmış, binlercesi kelepçelenerek gözaltına alınıp tutuklanmış, işkenceden geçirilmiştir. Neredeyse tüm Türkiye gaza boğulmuştur. 

 Oysaki faklı düşünenlerin istek ve taleplerini bireysel  ve toplu olarak kullanmak, açıklamak İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinde, Avrupa Nihai Senedinde  ve anayasamızda da düşünce özgürlüğü ve en temel insan hakkı kapsamında değerlendirmiştir.  Silivri’deki yansıması da bu şekilde gerçekleşmiştir.


Bu nedenle iki yıl aradan sonra,  Gezi direnişine katıldıkları gerekçesiyle ki;  bu soruşturmalar başladığında yüzlerce Silivrili basın yoluyla “ Bu bir suçsa biz bu suçu işledik” diye beyanda bulunmuşlardır. Bizce bu dava siyasi bir davadır. Anlaşılan topluma,  demokratik haklarını kullanmak isteyen herkese gözdağı verilmek istenmektedir. 

Tüm yurtseverlerden ve Silivri halkından talebimiz,  bu davaya muhatap olanlarla dayanışmamızı güçlendirmektir. 25 Mayıs 2015 Pazartesi günü saat 09:00 da başlayacak duruşmaya katılarak demokratik tepkimizi sürdürmemiz,   demokratik haklarımızdan vazgeçmediğimiz anlamı taşıyacaktır.   


    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.