Silivri'ye çok yazık olacak

Silivri'ye çok yazık olacak
Silivri’ye yapılması planlanan ve tepkilere neden olan termik santral için Bakanlar Kurulu’ndan acil kamulaştırma kararı çıktı. Belediye Başkanı Özcan Işıklar kararı ‘Şanssızlık’ olarak yorumlarken MHP İlçe Başkanı Şenol Türkyılmaz, “İlçemize çok yazık ol
Silivri ile Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçelerinde inşa edilecek termik santraller ile Adıyaman, Çanakkale, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Tokat ve Yozgat’ta tesis edilecek termik santral, hidroelektrik santral (HES) ve rüzgar enerji santrallerinin (RES) yapımı için bazı taşınmazlar kamulaştırılacak. Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre Silivri ve Çerkezköy sınırları içinde bulunan bazı taşınmazların, termik santrallerin inşası amacıyla EÜAŞ tarafından acele kamulaştırılmasının önü açıldı.

Büyük bir şanssızlık
Termik santralle ilgili Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararından sonra açıklama yapan Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “Bu karar birinci derece tarım alanı olan bölgemizle adına büyük bir şanssızlıktır. İlçemizde yapılacak olan yatırımların etkilenmesine, tarımın yok olmasına yönelik kaygımız büyük. Trakya’nın topraklarını korumak boynumuzun borcu olmalıdır” yorumunu yaptı. MHP Silivri İlçe Başkanı Şenol Türkyılmaz ise, “Güzelim Silivri’mize yazık olacak” dedi. Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan da, kararı yargıya taşıyacaklarını duyurdu.

Çalışmalarımızı sürdüreceğiz
Resmi Gazete’de yayımlanan termik santral yapılması için Bakanlar Kurulu’nun aldığı acele kamulaştırma kararının ardından açıklama yapan Başkan Işıklar, “Gerek hukuki, gerekse kamuoyu duyarlılığı sağlanması konusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. Işıklar, "Birinci derece tarım alanı olan bölgemiz ile ilgili çıkan bu karar, Trakya adına büyük bir şanssızlıktır. İlçemizde yapılacak olan yatırımların etkilenmesine, tarımın yok olmasına yönelik kaygımız büyük. Bölgede kamulaştırma çalışmaları yapılsa bile umarım başka bir amaca uygun olarak kullanılır, beklentimiz bu yöndedir. Türkiye’nin en verimli topraklarından biri olan Trakya’da bu toprakları korumak boynumuzun borcu olmalıdır. Bu konunun halkımızın istekleri doğrultusunda çözülmesi, gerek hukuki, gerekse kamuoyu duyarlılığı sağlanması konusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Sessiz kalanları kınıyoruz
Termik Santral’in Bakanlar Kurulundan onaylanmasını, “Silivrimize yazık olacak” sözleriyle değerlendiren MHP Silivri İlçe Başkanı Şenol Türkyılmaz, “Daha önce tepkimizi açık ve net bir şekilde koyduğumuz Silivri ve Çerkezköy’ü kapsayan termik santral projesi Resmi Gazete'de yayımlanarak kabul edilğini duyup üzüntü ile karşıladık. Bölgemizin tarım alanlarını katletmekle kalmayıp insan hayatını da olumsuz yönde etkileyecek bu santralin yapılmaması için elimizden gelen her türlü çabayı sarf ettik. Bu hususta vicdanımız rahattır. Fakat bu ölüm bacalarının kurulmasında sessizliğini bozmayanları daha öncede kınadığımız gibi bugün yine kınıyor ve tepkimizi gösteriyoruz. Silivrimizin verimli arazilerini yok etmek isteyenleri, kanser hastalığına neden olan ve insanlarımızı göz göre göre bu hastalığa maruz bırakanları eleştirmekten de çekinmiyoruz. Zehir saçan bu santrali istemiyoruz” dedi.

Mahkemeye gideceğiz
Termik santralin Silivri’de yapılmaması için aylardır mücadele eden Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, çıkan karar ile ilgili yargıya başvuracaklarını ifade ederek, “Bizler termik santralin yapılacağını duyduğumuz günden itibaren mücadele ediyoruz. Bakanlar Kurulu'ndan onay çıtı. Ancak 30 günlük itiraz süremiz var ve bu 30 günlük itiraz süresinde yasal olarak bütün itirazlarımızı yapacağız. Bu Termik Santral’in Silivri’mize yapılmaması için her türlü mücadeleyi vereceğiz. Bu konuda diğer çevre kuruluşlarıyla birlikte ortak hareket etme kararı aldık. Ben buradan muhtarlarımızı, siyasi partileri, STK’ları ve tüm Silivri halkını Kömürlü Termik Santral’e karşı başlatmış olduğumuz mücadeleye destek vermeye davet ediyorum. Silivri’yi Termik Santral’e kurban vermeyeceğiz” diye konuştu.

Santrale karşı birlik olalım
Öte yandan ise termik santaralin Bakanlar Kurulu tarafından onaylandığı haberini duyan duyarlı vatandaşlar, sosyal medyadan örgütlenerek termik santralin ilçeye yapılmaması için herkesi birlikte hareket etmeye davet etti. “Sevgili Silivrililer” sözleriyle ilçe halkına seslenen duyarlı vatandaşlar; “Siyaseti, evet-hayırı bir günlük bir tarafa bırakalım ve hepimizi ilgilendiren çok önemli bir konuyla ilgili birlik olup, Silivri’mizin geleceğini kurtarmak için bir araya gelelim. Biliyoruz ki hiçbirimiz Silivri'de termik santral istemiyoruz. Biliyoruz ki Silivri'nin zehir deposu haline gelmesine gönlümüz asla razı gelemez. O zaman sayın Kaymakamımız, sayın Belediye Başkanımız, tüm partilerimizin ilçe başkanları ve üyeleri, esnafımız, memurumuz, işçimiz, işsizimiz, öğretmenimiz, öğrencilerimiz, doktorumuz, hemşiremiz, şoförümüz topyekün tepkimizi koyalım ve toplanarak termik santralin kurulmasına engel olalım" mesajını paylaştı. FATMA SARIBIYIK YILDIRIM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.