Silivri'de Hedeflenen Doğalgaz Miktarı 2 Milyar Metreküp

Silivri'de Hedeflenen Doğalgaz Miktarı 2 Milyar Metreküp
Silivri'de yapılan çalışmalarda 450-500 metre derinlikte doğalgaz bulundu.

Silivri'de yapılan çalışmalarda 450-500 metre derinlikte doğalgaz bulundu. Hedeflenen doğalgaz miktarının 2 milyar metreküp olduğunu belirten kamp amiri Onur Çelik, "1 yıl içinde bu hedeflerimizi gerçekleştireceğiz" dedi.
Petrol-gaz arama ve üretim şirketi Merty Energy, Silivri'deki Çayırlık-1 kuyusunda 450-500 metre derinlikte ekonomik değeri olan doğalgaz keşfi gerçekleştirdi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar tesislerde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Işıklar, "Rezerv hakkında çok net bir bilgiye sahip değiliz. Testlerden sonra rezerv belli olacak. Ama bu Silivri için yeni bir durum değil. Üç bölgede şu anda doğalgaz çıkarılıyor ve Kınalı'daki depolama tesislerinde ayrıştırılıyor ve sisteme verildiğini biliyoruz" dedi.
Silivri'nin son dönemde sıkça gündeme geldiğini dile getiren Işıklar, "Silivri'nin hizmet sektörüne, turizme, bilişim sektörlerine uygun alan hizmetleriyle gündeme geleceğine inanıyorum. Bu zenginliğin ilçemizde oluşturacağı sinerjiyi şimdiden iyi hesaplanarak, ona göre yerleşim politikası, sanayileşmesi gibi fırsatların iyi değerlendireceğini düşünüyorum. Kanal ve havaalanı projesi var biliyorsunuz. Hepsi birlikte düşünüldüğünde bu doğalgazın o hizmetlere ne kadar önemli katkı yapacağını şimdiden söyleyebiliriz. Bu zenginlik, o projelere çok büyük yarar sağlayacaktır" diye konuştu.
Kamp amiri Onur Çelik ise, "Uzun yıllardır çalışmalar yapıyoruz. Bu yaptığımız çalışmalar sonucunda bu ikinci kuyumuz. 450-500 metre aralığında gaza rastladık. Bu gazların testlerini yapıyoruz şu anda. Testleri yaptıktan sonra önümüzdeki günlerde rezervler belli olacak ve bakanlığa iletilecek" dedi.
Çelik, "Hedeflenen miktar ne kadar?" sorusuna ise, "Burada toplam 8 kuyu planlıyoruz ve hedeflediğimiz miktar 2 milyar metreküp. 1-1,5 yıl içinde bu hedeflerimizi gerçekleştireceğiz" yanıtını verdi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.