SİLİVRİ’DE T.C KRİZİ!

SİLİVRİ’DE T.C KRİZİ!
Silivri Belediyesi tarafından mahalle muhtarlıklarında bulunan T.C yazılı tabelaların kaldırılıp yerine “ Silivri Belediyesi Mahalle Muhtarlığı” yazılmasına vatandaşlar tepki gösterirken, muhtarlar şok oldu.

Daha önce bazı kurumlardan T.C.nin kaldırılmasına tepki gösteren ve seçim meydanlarında T. C’nin kaldırılmasıyla ilgili AK Parti hükümetini topa tutan Silivri’nin CHP’li Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Köy Tüzel Kişiliği kapanıp mahalleye dönüşen muhtarlıkların tabelalarını yenileyerek, T.C ibaresini kaldırması kafalarda soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu.

MUHTARLAR ŞOKTA!

Mahalle Muhtarlıklarında ki T.C yazılı tabelaların kaldırıldığını gören muhtarlar şokta. Konuyla ilgili kendi aralarında tartışan muhtarlar, tabelaların değiştirilmesine sıcak bakarken, T.C ibaresinin kaldırılasına tepkililer. Tabelaların düzeltilmesi için konuyu Belediye yetkililerine ilettiler.  Diğer yandan tabelaların üzerinde Silivri Belediyesi Mahalle Muhtarlığı yazmasına tepki gösteren bazı muhtarlar ise; “ Biz Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Muhtarıyız, Silivri Belediyesinin Muhtarı değil. Bu tabelaların bu şekilde yazılması kendi reklamlarını yapmaktan başka bir şey değil, diyerek tepki gösterdi.

SUÇLU TABELACI MI, YOKSA BELEDİYE Mİ?

Silivri Belediyesini arayıp, T.C ibaresinin neden kaldırıldığını soran bazı muhtarlara, Belediye yetkilileri ise, “ Tabelacı yanlış yazmış” cevabını verdi. Tabelacı yanlış yazmış cevabı üzerine, “ Hadi bir tanesi yanlış yazılır anlarız, tabelaların hepsinin yanlış yazılması tesadüf mü? Madem yanlış yazıldı neden astınız ?” şeklinde yorumlandı.

T.C ÜZERİNDEN SİYASET YAPAN BİRİNİN TC’Yİ KALDIRMASI ANLAŞILIR GİBİ DEĞİL!

AK Parti Hükümeti Köy Tüzel Kişiliklerini kaldırıp Silivri’de 13 köyün mahalleye döndürmesinin tepkileri daha sürerken, CHP’li Belediyenin de tabelalardan T.C ibaresini kaldırması vatandaşların tepkisine yol açtı. Yeni yasaya göre Silivri Belediyesine bağlanan ve tüm gayrimenkulleri belediye bünyesine geçen mahalle muhtarlıklarının, T.C yazılı tabelaları kaldırılarak, “ Silivri Belediyesi Mahalle Muhtarlığı” yazması hem muhtarları hem de vatandaşları şaşkına çevirdi. T.C’nin kaldırılmasına en çok tepki gösterenlerden biri olan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın tabeladan T.C ibaresini kaldırmasına bir anlam veremeyen bazı vatandaşlar; “ Dün bu konuda AK Parti hükümetini eleştiren birinin bunu yapması anlaşılabilir gibi değil. Bunu AK Partili  bir belediye yapsa anlarız. Çünkü T.C ile ilgili yasayı çıkartan onlar. Ama dün T.C’nin kaldırılmasına şiddetle karşı çıkan, seçim meydanlarında bunun üzerinden siyaset yapan CHP’li bir Belediye Başkanının bu yaptığını anlamış değiliz. Umarız bir yanlışlık olmuştur ve en kısa sürede de bu yanlışlık düzeltilir” diyerek rahatsızlıklarını dile getirdiler.  

ÇİFTE STANDAR MI UYGULANIYOR?

Silivri’nin merkez mahalle muhtarlıklarında ve Alipaşa Mahalle Muhtarlık binasında T. C ibaresi dururken diğer mahallerin tabelalarının değiştirilmesi ve sadece Silivri Belediyesi Mahalle Muhtarlığı yazması ise, “ Belediye çifte standart mı uyguluyor?” şeklinde yorumlanıyor. Diğer yandan tabeladan T.C ibaresinin kaldırılmasıyla T.C ibaresi sadece muhtarlık mühür ’ün de kalmış oluyor.  

ÖZEL HABER/ FATMA SARIBIYIK YILDIRIM 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.