SİZ BU KAFAYLA MI DEVLET YÖNETECEKSİNİZ?

SİZ BU KAFAYLA MI DEVLET YÖNETECEKSİNİZ?
Mehmet Ali Özkan’ın İlçe Başkanı seçildiği CHP Bahçelievler İlçe Kongresi’ne yaşanan tartışmalar damgasını vurdu. Özkan’ın rakibi olan Gökmen Güneş ve beraberindekilerin itirazlarına karşı CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay sert tepki gösterdi. Altay,
 Cumhuriyet Halk Partisi Bahçelievler İlçe Kongresi yapılan seçim kadar yaşanan tartışmalarla da gündemden düşmeyecek gibi. Mehmet Ali Özkan'ın 243 oy alarak İlçe Başkanı seçildiği rakibi Gökmen Güneş'in ise 162 oy alarak seçimi kaybettiği kongrede, farklı tepkiler ortaya koyuldu. Nurettin Topçu Kültür Merkezi'nde gerçekleşen kongreye 'Hançer' lakabıyla anılan ve İlçe Başkanlığı görevini bırakan Seyit Ali Aydoğmuş, CHP İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili Engin Altay, Milletvekilleri Zeynel Emre, Eren Erdem ve Ali Şeker, CHP İstanbul 3. Bölge Başkanı Oğuz Soydan ve çok sayıda partili katıldı. Aydoğmuş'un helallik isteyerek partililerle vedalaştığı kongrede iki rakip Mehmet Ali Özkan ve Gökmen Güneş'in yanındaki insanların tartışmaları damgasını vurdu.

Slayt gösterimi tartışma yarattı
Milletvekili Engin Altay'ın Divan Başkanlığı yaptığı kongre kısa bir slayt sunumu ile başladı. CHP Bahçelievler İlçe Örgütü'nü tanıtan slayt içerisinde Özkan'ın rakibi Gökmen Güneş'in yer almaması büyük tepki topladı. Güneş'i destekleyen bazı delegeler ve partililer slayt sonrası tepkisini ortaya koyarken, durumun kabul edilemez olduğunu belirtti. Gelen itirazlar ve yaşanan tartışmalar karşısında daha fazla sessiz kalamayan Divan Başkanı Altay ise sert cevap verdi. “Siz bu kafayla mı devleti yöneteceksiniz?” diyen Altay, herkesin sakin olmaya sükunet içeriside hareket etmeye davet etti. CHP'ye yakışan bir kongre hedeflediklerini de vurgulayan Milletvekili Altay, partililerin birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi gerektiğinin önemine değindi.

AKP faşizminin aynısı var!
Divan Başkanı Altay'ın sık sık tansiyonu düşürmeye çalıştığı kongrede, gerilimli atmosferde bir türlü sona ermedi. Özkan'ın rakibi Gökmen Güneş'e yakınlığıyla bilinen Kazım Dündar'ın kürsüden yaptığı konuşma, ortamdaki gerilimi tekrar yükseltti. Özkan ve yönetimini hedef alan açıklamalar yapan Dündar, kongrede faşizmin olduğunu iddia ederek, “İlçemizde maalesef gitgide AKP'lileşen ve AKP faşizmini aratmayan bir düzen var” dedi. Dündar'ın bu açıklamaları sonrası Seyit Ali Aydoğmuş da devreye girerek, “Faşizmi yaşamadıysanız bilemezsiniz” diye konuştu.

İl delegeleri belli oldu
Kongre sonucunda belirlenen İl Delegeleri de şöyle; Mehmet Ali Acar, Ahmet Adıyaman, Rıza Akpolat, Duygu Aktaş, Hüseyin Aydoğdu, Seyit Ali Aydoğmuş, Taylan Çam, Semiha Çetinkaya, Hüseyin Çifçi, Münür Daştan, Tekin Demircan, Nurcan Ercan, Cem Erdoğan, Nigar Ersoy, Ali Haydar Karaman, Bahadır Günçiçekkaradağ, Hüseyin Küçük, Hüseyin Özkahraman, Erdoğan Şen, Derya Talay, Süleyman Yeşil ve Hürriyet Yüksel.

Yancı değiliz solcuyuz!
Tartışmaların ve gerilimin bitmek bilmediği kongrenin son bölümünde ise yine İlçe Başkanlığı için yarışan Özkan ve Güneş'in taraftarları karşı karşıya geldi. Güneş'i destekleyen delegeler, kongrede sol tarafa oturmalarını anımsatarak, “CHP sol bir partidir. Biz bu nedenle kongrede sol tarafa oturduk. Yanlara oturmadık çünkü yancı değiliz” deyince, Özkan'a yakın isimlerde büyük bir tepki gösterdi. Tüm gerilimli atmosfere rağmen kongrenin sonucunda İlçe Başkanı seçilen Mehmet Ali Özkan ve rakibi Gökmen Güneş bir araya gelerek, birlik ve beraberlik mesajları verdi ve gerilimli atmosferi sona erdirdi. Gülnur ŞEKER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.