Sohbet bahane hamsi şahane

Sohbet bahane hamsi şahane
BEYKARDER (Beylikdüzü Karadenizliler Derneği), Beylikdüzü Merkez Binası'nda hamsi partisi düzenledi. Büyük bir katılımla gerçekleşen hamsi partisine STK, Sivil Toplum Kuruluşlarının önde gelen isimleri katılım gösterdi

Dernek Başkanı Halil İbrahim Türkgenç ve yönetim kurulunun hazır bulunduğu hamsi partisi bu sezon ilk kez düzenleniyor. Her yıl geleneksel olarak haftada bir gün hamsi ziyafeti çeken Başkan Türkgenç ve yönetimi, yeni yerlerinde ilk kez böyle bir ortam yarattılar. Yeni Dernek Lokalinin tanıtımı anlamında böyle bir ortam düzenlediklerini söyleyen Başkan Türkgenç, “Dernek binamızı birçok üyemiz bilmiyordu.

Eski yerinde faaliyetlerimiz kalabalık oluyordu fakat yeni lokalimizde ilk kez böyle bir şölenle biraraya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Toplantımızın amacı, bundan bir buçuk ay evvel Kent Konseyi Seçimlerinden önce Maya Cafe’de bir araya geldiğimiz STK Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanlarıyla varılan karar gereği her ayın üçüncü Perşembe günü bir araya gelip kentimizle alakalı sorunları konuşmaya tartışmaya ve çözüm önerileri sunma amaçlı bir prensip kararı alındı. Bu anlamda bugün ilk defa bir araya geldik" diye konuştu. Bundan sonraki dönem toplantısının farklı bir STK'nın ev sahipliğinde yapılacağını vurgulayan Türkgenç, "İlkini biz BEYKARDER olarak gerçekleştirdik ve bu toplantımızı hamsi ikramı ve kemençe eşliğiyle tamamladık. Üyelerimiz ve STK’lar da bu anlamda yeni yerimizi bu vesileyle görme imkanı buldular. Gecemize katılım gösteren tüm misafirlere teşekkür ediyoruz” dedi.

 

40 kilo hamsi tüketildi

Yaklaşık 40 kilo hamsiyi tüketen misafirler, Dernek Başkanı Halil İbrahim Türkgenç’e bu güzel ortamı kendilerine sağladıkları için teşekkür ettiklerini dile getirdiler. Karadeniz’li kemençe sanatçılarından Tonya’lı Ömer’in müziğiyle, hamsi ziyafeti sonrası horonlar oynandı ve gece mükemmel bir şekilde sona erdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.