Sonunda izin çıktı

Sonunda izin çıktı
Anıtlar Kurulu 3 senenin ardından Silivri Çarşı merkezindeki katlı otopark projesi için beklenen izni çıkardı. Yasal pürüzlerin sona ermesiyle Kaymakamlık arkasında bulunan Yer Altı Otoparkı için Silivri Belediyesi’nin yakın zamanda inşaat çalışmalarına b
Silivri’nin günden güne artan otopark sorununu bir nebzede olsa karşılayacak Katlı Otopark Projesi’ için Anıtlar Kurulu’ndan izin çıktı.Silivri Kaymakamlığı’nın arkasında bulunan ve çarşı merkezinin araç yoğunluğunu azaltacak otopark alanı için Anıtlar Kurulu’ndan 3 senedir izin bekleniyordu. Bölgeden İSKİ binasının kaldırılması ve yıkılmasıyla başlayan süreçte nihayet sona gelindi. Anıtlar Kurulu projeye onay verdi.

Çalışmalar kısa zamanda başlayacak
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar geç de olsa yasal prosedürün tamamlandığı için memnun olduklarını ifade ederek “Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan beklediğimiz karar nedeniyle katlı otopark projesini senelerdir bekletiyorduk. İnşaat çalışmalarını en kısa zamanda başlatacağız. Bu projeyle çarşı merkezinin araç trafiği de rahatlamış olacak. Vatandaşlarımıza göstermiş oldukları sabırdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Alibeyspor’un otoparkı da kaldırılıyor
Öte yandan katlı otopark projesi, Silivri’nin en önemli sorunlarından biri olan otopark sıkıntısını da ortadan kaldıracak Yer altı Otopark Projesi, 3 katlı toplamda 357 araç kapasiteli olacak. Yapılan düzenlemelerde taksi durakları mevcut yerlerini koruyacak. Şu an yer altı otoparkının yapılacağı alanın üstünde Alibeyspor’a tahsis edilen otopark işletme izni de inşaat çalışmalarının başlamasıyla kaldırılacak.

Haber: Müge Cesur Özmen

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.