'Sorumlular ceza almalı'

'Sorumlular ceza almalı'
Ak Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Hatice Bozdağ, 5 kayıp genç ile ilgili konuştu. Belediye Başkanı Akgün’e de cevap veren Başkan Bozdağ: Kimse sorumluluktan kaçmasın, ihmaller zinciri ortada...

Geçtiğimiz Pazar günü deniz bisikletiyle açılan ve o günden bu yana kendilerinden haber alınamayan 5 gencin ailesinin endişeli bekleyişi sürüyor. Toplumun her kesiminden destek gören aileleri Ak Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Hatice Bozdağ da bir an olsun yalnız bırakmıyor.

Acılı aileleri Ak Parti 
Bölge Milletvekili Mehmet Muş, İlçe Kaymakamı İbrahim Yurdakul ve partili belediye meclis üyeleri ile birlikte ziyaret eden Bozdağ, "Burada ciddi İhmaller zinciri ve denetim boşluğu var. Olayda ihmali ve sorumluluğu bulunanlar cezalandırılsın" dedi.

BOZDAĞ SESSİZLİĞİNİ BOZDU: KANUNDA BOŞLUK YOK

Kumburgaz sahilinde deniz bisikleti ile açılan ve bir daha bulunamayan çocuklar için daha önce “Kanunda bunla ilgili boşluk var. Hemen deniz bisikletlerini toplatıyoruz” diyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’e karşı, AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Bozdağ sessizliğini bozdu.

"KİM HATALIYSA CEZASINI ÇEKSİN"

Bozdağ; "Kanun da boşluk yok, burada ciddi ihmaller zinciri ve denetim boşluğu var. Hükümetin yapabileceği en üst düzey kurtarma birimleri olay yerinde" diye konuştu. Bozdağ,“Denetim noktasında çok büyük eksikler var. Resmi gazetede 28 Nisan 2010 tarihinde yayınlanan karar son derece açıktır.


Böyle bir işletme açan kişinin 
önce gidip Kültür ve Turizm Bakanlığından izin alması gerekiyor. İzin aldıktan sonra da bulunduğu ilçe belediyesinden işletme ruhsatı alması gerekiyor. 5393 Belediyeler Kanununda da açık bir şekilde söylüyor; deniliyor ki, "Deniz üstü kullanılan eğlence tarzı (bu sörf olur, deniz bisikleti olur veya başka herhangi bir şey olabilir) ilçe belediyesi denetimine girer.


Burada 
olan ve de gözüken bir ihmaller zinciri ve denetim boşluğudur. İşletmeyi Belediye denetlemeli. Şahıslar burasını çay bahçesi olarak kullanıyorsa belediye "ruhsatın var mı" diye sormalı. Bunu ben bir siyasetçi veya ilçe başkanı olarak sorgulamıyorum, bir vatandaş olarak, bir anne olarak sorguluyorum. Çünkü orada benim çocuğum da olabilirdi. İşletme sahibinin de hatası var.


 
O gün hava şartlarını görüyorsun, biliyorsun, ama kalkıp böyle bir kiralama işi yapıyorsun. Her kademede başıboşluk var. Burada hatalı yada sorumlu her kimse, herkes cezasını çekmeli" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.