Sosyal girişime ilk adım atıldı

Sosyal girişime ilk adım atıldı
Beylikdüzü Belediyesi'nden gençler için proje.
Sosyal hayata katkı sunmak ve duyarsız kalmak istemeyen gençler için Beylikdüzü Belediyesi bir adım attı ve Anadolu Vakfı Sosyal Girişimci Gençler Projesi’yle gençleri buluşturdu. Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminerde girişimci olmak isteyenlerin ilk adımı nasıl atmaları gerektiği anlatıldı. 


Beylikdüzü Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü, Anadolu Vakfı’nın verdiği Sosyal Girişimcilik Semineri’yle katılımcıları buluşturdu. Sosyal sorunlar için çözümler üreten duyarlı bir vatandaş olmanın inceliklerini de Sosyal Girişimcilik Uzmanı Gülçin Kaya İnceiplik anlattı. Seminere, sosyal girişime örnek olarak Soma maden faciasının ardından bölgedeki kadınların çaresizliğine sürdürülebilir bir gelir kaynağıyla yardımcı olmaya çalışan Temel İhtiyaç Derneği Üyesi ve Yasemin Yırca Sabunları Kurucusu Kenan Kahya da katıldı.

Sosyal girişime örnekler verildi

Konuşmacı İnceiplik, seminerdeki dinleyicilere sosyal girişimcinin etik değerlere sahip, risk alan, fırsatları gören insanlar olması gerektiğini anlattı. Kamusal çıkarların da önemli olduğu girişimcilikte doğru adımlar nasıl atılır anlatıldı, dünyadan örnekler gösterildi. Soma faciasının ardından bölgeye yardım amaçlı gittiklerini belirten Kahya ise, ilçeye bağlı Yırca Köyü kadınlarıyla kalıcı gelir elde etmeleri için kurulan Yasemin Yırca Sabunları’nın ortaya çıkışından ve şimdiki gidişatından söz etti. Seminer sonunda katılımcılara sertifika verildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.