Söylev'in 90. yılı Bakırköy'de kutlandı

Söylev'in 90. yılı Bakırköy'de kutlandı
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başyapıtı Söylev bu yıl 90’ıncı yılında. Bakırköy Belediyesi düzenlediği etkinlikle Söylev'in 90'ıncı yılını kutladı.Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başyap
Atatürk’ün üç ayda yazdığı ve 15-20 Ekim 1927 tarihlerinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde yerli ve yabancı basın mensuplarının da katıldığı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kurultayında 36 saatte sunduğu Söylev’in yıl dönümü Bakırköy Belediyesi ve Dil Derneği iş birliği ile kutlandı. Bakırköy Belediyesi Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen kutlamaya Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel, Araştırmacı Yazar İlhan Gülek, Yazar Yusuf Çotuksöken ve CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş konuşmacı olarak katıldı.


Söylev’in 90. Yılı Kutlaması Şef Faruk Salgar yönetimindeki Bakırköy Müzik Akademisi Korosunun seslendirdiği ‘Cumhuriyetimizin Şarkıları’ konseri ile başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Sevgi Özel, Atatürk ve Cumhuriyet’e olan saldırıların giderek arttığı bir dönemde olduğumuzu söyleyerek her Türk vatandaşına Cumhuriyet’i yaşamak ve yaşatmak için büyük görevler düştüğünü belirtti. Özel: “Umut ediyorum ki bu toplantı belleklerimizde içimizi rahatlatan bir anı olarak kalmaz, mücadele ruhunu körükleyen bir ilk adım olur” dedi. Etkinliğin ev sahipliğini üstlenen Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu güncelliğini hiç kaybetmeyen Söylev’in bugün de her yurtsever  için hala önemini koruduğunu vurguladığı konuşmasında: “İçinde bulunduğumuz ülke koşulları 1919’dan farklı değil.


Ama bilinmesi gereken bir husus var, o dönem Anadolu’yu yeniden inşa eden ruh var ise, nasıl ki işgalcilere ‘Geldikleri Gibi Giderler’ diyen Mustafa Kemaller var ise bugünde bu ülkenin devrimcileri ve vatanseverleri var. Bu ülke işbirlikçilere o zamanda kalmadı bugünde kalmayacak.” dedi.CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ise 17 yaşındaki Helin Palandöken'in katledilmesine değinerek," Bu zihniyet altında ve bu vahşi cinayetlerin yaşanmasında iktidarın gerici kadın bakış açısı neden oluyor. Çözüm de Cumhuriyete, Söylev'e sahip çıkmaktan geçiyor."şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.