Söz uçtu moloz kaldı

Söz uçtu moloz kaldı
Kumburgaz Spor Başkanı Enver Katrancı Gazete İstanbul'a konuştu. Kumburgazspor Klubü tesisinin yenilenmesi hakkında Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün "Sözünü verdiğimiz iş bitmiş sayılır" ifadesini hatırlatan Katrancı, &
Kumburgaz Spor Kulübü'ne verilen sözlerin yerine getirilmemesi nedeniyle gençler spor yapacak alan bulamıyor. Kumburgaz'ın belediyeyken Köy Tüzel Kişiliği'ne ait çim sahaları vardı. Ancak Yerel Yönetimler Kanunu'ndaki değişiklikle Kumburgaz Belde Belediyesi Büyükçekmece Belediyesi'ne bağlandı ve Kumburgaz köy statüsü kazandı. Gençlerin çim saha alanları ise moloz döküm alanı oldu.
Vaat var icraat yok

Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için yıllardır çaba harcadıklarını belirten Kumburgaz Spor Kulüp Başkanı Enver Katrancı seçimlerden önce Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'den tesis sözü aldıklarını hatırlattı. Amatör 2. Küme ekiplerinden Kumburgaz Spor'un geçen yıl destek yemeğine katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Kumburgaz’da yapımı devam eden dev spor merkezinin kısa süre içinde tamamlayacağız. Sözünü verdiğimiz iş bitmiş sayılır" demişti. Ancak tesisin bitmesi bir yana gençlerin spor yaptığı tek alanda molozlarla dolduruldu.




Çim sahanın yerine beton zemin

Hafriyat kamyonları ve iş makineleri tesisin yapılacağı alana gelince sevinen Kumburgazlıların sevinci kursaklarında kaldı. Dökülen hafriyat ile sahanın yönünün değiştirileceğini düşünen vatandaşlar hayal kırıklığına uğradı. Yaklaşık bin kamyon spor tesisinin yapılacağı alana moloz döktü. Üstelik moloz dökülen yere kaçak dökümde yapıldığı için geçen yıl çıkan ve iki günde zor kontrol altına alınan yangında bölge halkına korku yaşattı.




Gençleri zor tutuyoruz

Geçen ay 15 kişilik bir heyetle Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'le görüşmek için randevu talep ettiklerini söyleyen Kumburgaz Spor Başkanı Enver Katrancı hala geri dönüş yapılmadığını dile getirerek şunları söyledi: "Kumburgaz halkı, özellikle gençler bu duruma çok tepkili. Gençler saygısız ifadeler de içeren afişler hazırlayıp asıyorlar. Duvarlara da aynı şekilde Kumburgazlıları zor durumda bırakacak ifadeler yazıyorlar. Tek istekleri ise spor tesisinin bir an önce yapılması. Ancak üslupları nedeniyle bizler zor durumda kalıyoruz. Çatlak sesler çıkıyor ve bu girişimler bizden habersiz yapılıyor. Kulübün ismi geçtiği için de üzülüyoruz. Büyükçekmece'nin 13 amatör kulübü var. Ve sadece 2 tanesinin tesisi yok. Birisi biziz diğeri ise Karaağaçspor. Güzelcespor Kulüp Başkanı Hüseyin Aydın bize yardımcı olmasa gençlerin idman yapacak yerleri yok."




Gezmeye otobüs var spora yok

Sosyal belediyecilik anlamında belediyelerin halka sosyal, kültürel imkânlar sağlamak olduğunun altını çizen Kumburgaz Spor Başkanı Enver Katrancı, "Büyükçekmece Belediyesi bunu Büyükçekmece merkezde başarıyor. Ancak mahallelere yaymış durumda değil. Kumburgaz'da gençlerin zamanını değerlendireceği bir alan yok. Belediye çeşitli gezi organizasyonları yaparak vatandaşları gezmeye götürüyor ama gençlerin spor yapabilmesi adına gerekli hassasiyeti gösterip bizlere otobüs tesis etmiyor. İdmana ve maça giderken cebimizden para ödüyoruz. Bu durumda en çok mağdur Kumburgazlı gençler oluyor. Tesisin yapılabilmesi için büyük paralara gerek yok. Başkanın sözünü yerine getirmesi için sabırsızlıkla bekliyoruz" şeklinde konuştu. 
Haber: Bahar PAMİR - GAZETE İSTANBUL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.