Su basan evlerdeki hasarı Esenyurt Belediyesi karşılayacak

Su basan evlerdeki hasarı Esenyurt Belediyesi karşılayacak
Esenyurt’ta yağmur sonrası oluşan taşkın nedeniyle su basan evlerde oluşan hasarlar Esenyurt Belediyesi tarafından karşılanacak.
Geçtiğimiz hafta sonu aşırı yağış sonrası evlerini su basan vatandaşların imdadına yetişen Esenyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, vidanjörlerle suların tahliyesini sağlamıştı. Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe de yağışın ardından baskına uğrayan eve ve sokaklar ile yapılan temizleme çalışmalarını yerinde incelemişti. Yapılan inceleme ve tespitlerin ardından Esenyurt Belediyesi, su taşkını nedeniyle oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için vatandaşların hasarını karşılama kararı aldı.
Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, konuyla ilgili yaptığı açıklamada hiçbir Esenyurtlunun mağdur edilmeyeceğini belirterek, “Bu konuda üzerimize düşeni yapacağız. Ancak su taşkınları konusunda da vatandaşlarımızı uyarmak istiyorum. Yağmur suyu giderlerinizi kanalizasyona bağlamayın. Bu durum aşırı yağışlarda atık suların geri basmasına sebep oluyor” dedi.
 260 ev zarar gördü
25 ve 27 Mayıs günlerinde gerçekleşen yoğun yağışlarda Esenyurt’ta toplam 260 ev ve işyerinin su baskınına uğradığı tespit edildi. Bu evlere anında müdahale edilirken, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri vidanjörlerle su boşalttı, rögarlar temizlendi. Diğer yandan evlerde hasar tespit çalışmaları yapılarak Esenyurt Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü’ne gönderildi. Tespitlerin tamamlanmasının ardından vatandaşların su baskını nedeniyle oluşan tüm hasar belediye tarafından karşılanacak.​

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.