Sürücüsüz hattın test sürüşü yapıldı

Sürücüsüz hattın test sürüşü yapıldı
İBB tarafından çalışmaları tamamlanan Mahmutbey-Mecidiyeköy metro hattına iki araç indirilerek test sürüşü yapıldı. Test sürüşü yapan İBB Başkanı Uysal, “Avrupa yakasının ilk sürücüsüz metro hattı olan Mahmutbey-Mecidiyeköy metro hattımızın Ağustos’ta hiz
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından çalışmaları tamamlanan Mahmutbey-Mecidiyeköy sürücüsüz metro hattında iki araç hatta indirildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, vatman koltuğuna geçerek test sürüşü yaptı. Hattın açılışına, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta katıldı.


Ağustosta açılacak

Ağustos ayında metro hattının açılış müjdesini veren Uysal, “Avrupa yakasının ilk sürücüsüz metro hattını olan Mahmutbey-Mecidiyeköy metro hattımızın deneme sürüşleri başlamış olacak. Tabi deneme sürüşleri sürücüsüz araçlarda manuel dediğimiz sürücüsüz bir şekilde rayların, hatların denemeleri akabinde sürücüsüz bir şekilde denemeler devam edecek. Bu hattımız toplam 8 ilçemizden geçmekte yani İstanbul’umuzun ulaşım hatlarından 8 ilçemizi birbirine bağlayan bir hat olması sebebiyle çok önemli. İstanbul’da geçtiğimiz ay hizmete giren Üsküdar-Çekmeköy sürücüsüz metro hattından sonra Avrupa yakasında ilk sürücüsüz hat olma özelliği taşıyor. Şu an manuel test sürüşleri yapıldıktan sonra bu yılın son çeyreğinde yani Ağustos’ta hizmete girmesi bekleniyor” dedi.


Uzunluğu 18 km

Hattımızın toplam uzunluğu 18 kilometre ve 15 istasyondan oluşmakta” bilgisini veren Uysal, “Yaklaşık tek yön olarak saatte 70 bin yolcu ve günlük 1 milyon yolcu kapasitesine sahip ve tam otomatik sürücüsüz metro niteliğinde. Bu hattımızın aynı zamanda Mecidiyeköy’den sonra Kabataş bağlantı hattı var. O bölümde tarihi kalıntılar bulunması nedeniyle Anıtlar Kurulu’nun ve uzmanların kontrolünde çalışmaların devam etmesinde kaynaklı olarak gecikme yaşandı. 2020 yılı içerisinde de o kısmın tamamlanmadığı o kısımla birlikte bu hattın toplam uzunluğu 24,5 kilometre ve 19 istasyondan oluşuyor” ifadelerini kullandı.

8 İLÇE BİRBİRİNE BAĞLANACAK

Metro hattı; Beyoğlu, Şişli, Beşiktaş, Kağıthane, Eyüpsultan, Gaziosmanpaşa, Esenler, Bağcılar ilçelerini birbirine bağlayacak. 2019’un son çeyreğinde açılması planlanan hatta; işitme engelliler için araç içi indüksiyon döngü sistemi, fiziksel engelliler için tahsis edilmiş özel alanlar, görme engelliler için yolcu anons sistemi de olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.