Suzan Kardeş Bakırköy'ü salladı

Suzan Kardeş Bakırköy'ü salladı
Sanatçının konseri, Bakırköylülerden yoğun ilgi gördü.
Rumeli Müziğinin kraliçesi Suzan Kardeş, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’nun öncülüğünde “Bakırköy Rumeli’ye El Veriyor” etkinliği çerçevesinde Bakırköy Belediyesi Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde verdiği konserde kelimenin tam anlamıyla Bakırköy’ü salladı.

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, İstanbul Milletvekili Bihlun Tamayligil, Dünya Bektaşiler Birliği Postişi,Bektaşi Baba Erenler Hüseyin Başer ve binlerce Bakırköylünün izlediği konserde Suzan Kardeş başta Atamızın sevdiği türküler olmak üzere 30’a yakın şarkı ve türküyle Bakırköylüleri coşturdu.
Konserden elde edilecek gelir, Makedonya’nın kuzeybatısında bulunan Kalkandelen şehrinde yer alan ve 1538 yılında yapılan Harabati Baba Türbesi(Sersem Ali Baba Dergahı)’ne destek olmak için verilecek.


Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu konserden önce yaptığı konuşmada, ”Sadece ülkemizde değil ülkemiz dışında bulunan baba, dede mirası kültürel varlıklarımıza sahip çıkmayı kendimize görev biliyoruz. İslamiyetin hoşgörüsünün Balkanlarda da yaşaması için böyle orginazasyonlara ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz. “dedi.

SUZAN KARDEŞ: CİGULİ MAKEDONYA’NIN EN ÖNEMLİ MÜZİSYENLERİNDENDİ


Konser sırasında Suzan Kardeş geçtiğimiz yıllarda kaybettiğimiz Ciguli’yi anarak,” Ciguli bize çok farklı yansıtıldı. Ben epey mücadele ettim ama başarılı olamadım. Ciguli, Makedonya’nın yetiştirdiği en önemli müzisyenlerindi. Gelmiş geçmiş en iyi akordionistlerdendi. Romanları milli marşı olarak kabul ettikleri eser Ciguli’ye aitti. ”şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.