Tehlike Saçan Metruk Yapılar Yıkılıyor

Tehlike Saçan Metruk Yapılar Yıkılıyor
Çatalca Belediyesi, ilçede tehlike arz eden ve görüntü kirliliği oluşturan metruk yerlerin yıkımına devam ediyor.

Çatalca’da metruk halde bulunan ve Çatalca halkının can ve mal güvenliğini tehdit eden kullanılamaz durumdaki terk edilmiş yapılar, gelen talepler doğrultusunda tek tek tespit ediliyor ve yıkımı gerçekleştiriliyor. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın talimatlarıyla vatandaşların huzurunu ön planda tutan Çatalca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri kaderine terk edilmiş metruk yapıları tespit ederek bina sahipleri ile iletişime geçiyor. Halkın huzur ve güvenliği yanında ilçenin değişim ve gelişimi için çevrelerindeki bu tür binaları bildirmelerini isteyen yetkililer, metruk binaların tespit edilmesi ardından gerekli işlemlerin tamamlanmasıyla birlikte zaman kaybetmeden yıkım işlemini gerekli güvenlik önlemlerini alarak gerçekleştiriyor.

Tüm tedbirler alınıyor

Ekipler son olarak merkeze bağlı Örcünlü Mahallesi Başkomutan Caddesi üzerinde bulunan metruk bina, Ferhatpaşa Mah. 444 Ada 4 Parsel içinde bulunan metruk yapı ve Ferhatpaşa Mahallesi Dilara Sokak Güzergâhındaki 444 Ada 4 Parsel üzerindeki metruk yapının yıkımını gerçekleştirerek hafriyatlarını kaldırdı. Gerekli tüm tedbirler alınarak gerçekleştirilen yıkımlar sırasında metruk yapılardan birinin içinde köpek olduğu tespit edilince Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri duruma müdahale etti ve köpek içerden çıkarıldı.

Sosyal riski önlemeliyiz”

2016 yılında olduğu gibi bu yılda metruk yapıların yıkım çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüklerini belirten Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, “Çatalca Belediyesi olarak geçtiğimiz yıllarda başlattığımız metruk binaların yıkım çalışmasını bu yıl da hız kesmeden devam ediyoruz. Birçok tarihi yerleşim yerlerine sahip olan ilçemizde terk edilmiş ve metruk bina sayısı bir hayli fazla. Görüntü kirliliği yaratmasının yanı sıra sosyal risklere de yol açan binaların yıkım çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Sahipleri tarafından terk edilmiş ya da kullanılmayan bu binalar, zamanla madde bağımlıları tarafından mesken tutuluyor. Zaman zaman çocukların oyun alanı olarak da kullandığı yıkılmaya yüz tutmuş olan bu yapılar, can güvenliği tehlikesini de taşıyor. Metruk yapıların bulunduğu mahallelerdeki aileler, kendi çocukları için haklı olarak endişe etmeye başlıyor. İlçenin farklı mahallelerindeki bu metruk yapılara, belirlediğimiz program çerçevesinde müdahale ediyoruz. Mahalle mahalle araştırarak muhtarlarımızda istişareler yaparak, vatandaşlarımızdan gelen talepleri değerlendirerek yasal işlemlerinin yapılması ardından yıkıyor ardından alanı ve çevresinin temizleyerek daha yaşanılabilir bir hale getiriyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.