TIRLAR DOLUSU BALIK ÇOCUKLARI BEKLİYOR

TIRLAR DOLUSU BALIK ÇOCUKLARI BEKLİYOR
Mumyalanmış yüzlerce deniz canlısını bünyesinde barındıran Türkiye Deniz Canlıları Müzesi öğrencileri bekliyor. Okulların yarıyıl tatiline girmesinin ardından çocuklar için hem eğlenceli hemde ilginç olan bu müzede her çeşit balık mevcut.

Okulların yarıyıl tatiline girmesi ile birlikte Türkiye Deniz Canlıları Müzesi her sene olduğu gibi bu senede binlerce öğrenciye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Dünyada ilk, Türkiye'de tek olma özelliği taşıyan, her türden deniz canlısının mumyalanarak konulduğu müzede tonlarca balık mumyası mevcut. Müzenin kurucusu İstanbul’un ünlü balıkçısı Balıkçı Kenan Balcı, binlerce deniz canlısını tek tek işlemlerden geçirerek müzeyi oluşturduklarını belirtti. Balcı, ‘Özellikle öğrenciler bu müzeyi gezip, buradaki balıkları incelemeli. 15 tatil başlamak üzere. Bu tatilde öğrencilerimizin müzemizi gezmelerini istiyorum. Hem bizim denizlerimizdeki, hemde okyanuslarda olan balıkları Deniz Canlıları müzesinde görebilecekler. Inceleyip, dokunabilecekler. Gerçek bir heyecan, gerçek bir korku filmi izler gibi olacaklar. Sevecek ve ürperecekler. Onların geleceklerine katkı sağlayacak’ ifadesini kullandı.

BU SENEDE ÜCRETSİZ

Beylikdüzü Yaşam Vadisi'nde bulunan Balıkçı Kenan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nin her sene olduğu gibi bu senede ücretsiz olduğunu vurgulayan Balıkçı Kenan Balcı, ‘Müzemizi kurduğumuz ilk günden beri ücretsiz olarak halkımıza açtık. Ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili. Ama çoğumuz denizlerimizde yaşayan canlıların çeşitlerini bilmiyoruz. Bu müze gençlerimiz, öğrencilerimiz için bulunmaz bir nimet. En küçük balıktan, devasa orkinoslara, köpekbalıklarına kadar binlerce çeşit balık var. Büyük uğraş ve emekler sonucu bu müzemizi kurduk. Türkiye’de ve özellikle İstanbul’da yaşayan herkesin müzemizi gezmesi gerektiğini, balıkları incelemesi gerektiğini düşünüyorum’ diye konuştu.


TIRLAR DOLUSU BALIK VAR

Mumyalanan balıkların tonlarca olduğunu söyleyen Balıkçı Kenan Balcı, 'Balıklar mumyalanarak, özel yöntemle korunuyorlar. Türkiye Deniz Canlıları Müzesinde ciddi bir emek var. Burada bir tır değil, tırlar dolusu balık var. Vatandaşlarımız, öğrencilerimiz her zaman buraya ilgi gösteriyorlar, yine gelmelerini bekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız denizlerimiz için çok güzel şeyler yaptı. Arıtma tesisleri kurdu. Bu sayede balıklarımız bollaştı. Denizlerimiz bereketlendi. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.