Toprak Ana'nın önüne yattılar

Toprak Ana'nın önüne yattılar
Atatürkçü Düşünce Derneği Avcılar Şubesi, Belediye Başkanı Handan Toprak'ı eleştiren üyeleri için kelle avı başlattı. İhraç yetkisi olmamasına rağmen Toprak'ı eleştirenleri ihraç edeceklerini açıklayan dernek yöneticileri Hayri Yaman ve Burak Yü
 Celal Demirel'in başkanı olduğu Avcılar Atatürkçü Düşünce Derneği, Belediye Başkanı Handan Toprak'a yönelik yıpratma amaçlı eleştiri yapan üyelerini ihraç edeceğini duyurdu. Dernek üyeleri Hayri Yaman ve Burak Yüzbaşıoğlu bir gazeteye verdikleri demeçte kararı doğrularken, sosyal medya üzerinden yapılacak eleştirilerin de mercek altına alınacağını belirtti. Bununla da yetinmeyen Yüzbaşıoğlu, aynı uygulamanın CHP İlçe Başkanlığı'nın da yapılmasını istedi.

Tüzüğü bilmiyorlar mı?

ADD'nin tüzüğüne göre üyelerin ihraç yetkisi sadece Genel Merkez'de bulunmasına rağmen Avcılar Şubesi'nin aldığı skandal kararı, gazetemize değerlendiren Dernek Genel Sekreteri Öner Kanık, alınmış bir ihraç kararı varsa, bunun hukuksuz olduğunu belirtti. "Böyle basit, en çok bilinen bir tüzük kuralı ortadayken bu söylenmemiştir diye düşünüyorum" yorumunu yapan Kanık, "Yoksa aksi tüzüğü bilmemek olur, örgütü bilmemek olur" ifadelerini kullandı.

Şubelerin ihraç yetkisi yok

Açıklamasının devamında ihraç yetkisinin sadece Genel Merkez'de olduğunu yineleyen Öner Kanık, "O yüzden kimse kimseyi ihraç edemez. Yaşanan olay ihraç gerektirmez. Hem gerektirmez hem de onların yetkisinde değil" dedi. Bir şube başkanının tüzüğün bilinen bir hükmünden haberdar olması gerektiğini dile getiren Kanık, ADD'nin bir belediye başkanına bu denli sahip çıkmasını da, "Bizim derneğimiz siyasi partilerin üzerindedir ama siyasetin içindedir. Partilere sadece eşit mesafededir o da her partiye değil. Bazılarına oldukça uzaktır. Dolayısıyla böyle bir şeyi yapar mıyız, hayır. Ama bunları kendi içimizde konuşuruz, tartışırız" diye konuştu.

Sadece uyarı ve kınama yapabiliyor

ADD Tüzüğü'nün 22. maddesinin (f) bendi gereğince şubelerde 3 asıl, 3 yedek üyeden oluşan Şube Disiplin Kurulu'nu, Şube Genel Kurulu tarafından seçiliyor. Üyeler kendi aralarında yapacakları ilk toplantıda Başkan, Başkan Yardımcısı ve Yazman olarak görev alırken, Yönetim Kurulu’nun istemi üzerine, savunmalarını aldıktan sonra üyelere sadece uyarma ve kınama cezası verebiliyor. Şubelerin ihraç yetkisi bulunmamasına rağmen, ADD Avcılar Şube Yöneticisi Hayri Yaman bir yerel gazeteye, "Derneğimizin üyesi olan ve aydınlık Türkiye’nin yüzü olan başkanımıza hakaret içerikli paylaşım ve yorum yapanların ADD’de yeri olmaz, olamaz" açıklamasını yaptı.

CHP için skandal talep

ADD Avcılar Şubesi'nin bir diğer yöneticisi Burak Yüzbaşıoğlu ise alınan kararın doğru olduğunu savunarak, CHP Avcılar İlçe Başkanlığı'nın da aynı yönde bir karar almasını istedi. Yüzbaşıoğlu ayrıca, Belediye Başkanı Handan Toprak Benli’ye yönelik itibarsızlaştırma amacı güdenlerin partiden ihraç edilmesini talep etti. Aynı zamanda CHP üyesi olan
Yüzbaşıoğlu'nun bu açıklaması geçmişte Handan Toprak hakkında yaptığı eleştirileri akıllara getirdi.

Kendisi eleştiriyordu şimdi eleştirenlerin ihracını istiyor

Belediye Başkanı Handan Toprak'ı eleştirenlerin ADD'den ihraç edileceğini doğrulayan ve aynı uygulamanın CHP'de de olmasını isteyen Burak Yüzbaşıoğlu, geçmişte yaptığı bir açıklamada, "Varsın Avcılar'ı pislik götürsün. Ben emekçi kardeşlerimin yanındayım. Siz evinizde şimdi ısının biraz vicdanınız varsa" paylaşımını yapmıştı. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamanın devamında Avcılar Belediyesi'nde taşeron olarak çalışan 6 temizlik işçisinin kendisini iş yerinde ziyaret ettiğini dile getiren Yüzbaşıoğlu, "Aylardır belediyeden kendi hakları olan aylık ücretlerini almakta sorun yaşadıklarını anlattılar. Üstüne bir de hakkını aradıkları için hakarete ve işten atılmakla tehtit edildiklerini söylediler. Korkmuş ve sindirilmişlerdi bana kimi evine ekmek alamadığını, kimi bu kış şartlarında doğal gazının kesik olduğunu ifade etti. Hele biri, çocuğuna ilaç alamadığını söyledi. Boğazımdan lokma nasıl geçecek onu da bilmiyorum" ifadelerini kullanmıştı.

İhraç etmeye alışkınsınız!

Toprak'ı eleştirenlerin CHP'den de ihraç edilmelerini isteyen Yüzbaşıoğlu yine geçmişte, "Birileri bana yine kızabilir, ama vicdanım rahat değildi. İnsan olmaya çalışıyorum. Kızabilirsiniz, hatta CHP'li belediyeyi eleştirdim diye partiden ihraç da edebilirsiniz, buna alışkınsınız nasıl olsa" yorumunu yapmış, "Emekçi kardeşlerime söz verdim. Gerekirse onlar ile oturma eylemine katılarak en önde ben oturacağım. Kendinize iyi bakın vicdanlı kalın" sözünü vermişti. Yüzbaşıoğlu ayrıca geçmişte gazetemize verdiği bir demeçte Avcılar Belediyesi tarafından sahip olduğu iş yerinin mühürleneceğini belirterek, "Büyük bir haksızlıkla karşı karşıya kaldım. Kral çıplak dememin bedelini ödetiyorlar. İşyerimin mühürlenmesinde belediyeye yönelik eleştirilerim etkili oldu. Hakkım olanı alacağım, savcılığa belediye hakkında suç duyurusunda bulunacağım” açıklamasını yapmıştı.  (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.