Toprak'ı zor durumda bıraktılar

Toprak'ı zor durumda bıraktılar
Avcılar Belediye Meclisi’nin Nisan ayı ikinci meclis oturumu, benzerine sık rastlanmayan görüntülere sahne oldu.
 CHP’li 8 meclis üyesi, Avcılar Belediyesi’nin bir yıllık Faaliyet Raporu’nun da oylandığı meclise katılmayınca CHP, meclisteki çoğunluğunu kaybedip muhalefete düştü. Büyük şaşkınlık yaratan bu olay örgütten sert tepki gördü.


CHP'li 8 meclis üyesi

Başarılı projelerle Türkiye’nin sesini tüm dünyaya duyuran İstanbul’un tek Kadın Belediye Başkanı Handan Toprak Benli’nin çalışmalarını, bir yıllık muhalefetleri ile gölgelemeye çalışan meclis üyeleri, sonunda yapacaklarını yaptı. CHP’li Meclis Üyeleri Ali Çelik, Erol Mumcu , İsmet Çelik, İsmail Algül, Gülten Yarbasan, Ahmet Turan Arlı, Cafer Çadırardıç ve Erol Yılmaz, 10 Nisan Cuma günü gerçekleşen Avcılar Belediyesi’nin Nisan ayı ikinci oturumuna katılmayarak partilerinin meclisteki “çoğunluğu” kaybetmesine neden oldular.
8 meclis üyesinin davranışları kamuoyunda büyük şaşkınlık yaratırken, sosyal medyadan tepkisini dile getiren birçok partili, yaşananları “ihanet” olarak değerlendirdi.

KARAYALÇIN’I DA DİNLEMEDİLER

Faaliyet Raporunun da oylandığı meclis oturumuna katılmayan 8 meclis üyesinin, hafta içinde Avcılar’a gelen CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın tarafından “Birlik ve beraberlik içinde olun” sözleri ile uyarıldığı öğrenildi. İl Başkanı Karayalçın’ı da dikkate almayan ve oturuma katılmayan meclis üyelerinin, “Disiplin Suçu” işledikleri ifade ediliyor.

YEŞİLKENT HALKINA NASIL HESAP VERECEKLER?

Göreve geldiği günden itibaren Yeşilkent Mahallesi’nin kanayan yarası olan “İmar sorununun” çözümü için yoğun çaba sarf eden Başkan Handan Toprak Benli, İmar Planı Yapma Yetkisi’ni, muhalefete düştüğü meclis oturumunda tüm engellemelere rağmen “Oybirliği” ile meclisten geçirdi. Yeşilkent halkının, imar sorununu çözmeleri için oylarıyla yetki verdiği Ahmet Turan Arlı, İsmail Algül, İsmet Çelik ve Çafer Çadırardıç ise, mahalle için hayati öneme sahip olan bu maddenin görüşüldüğü toplantıda partilerini yalnız bıraktı. Şimdi bu meclis üyelerinin Yeşilkent halkına nasıl hesap vereceği de ayrı bir merak konusu oldu.

PARTİLİLER SOSYAL MEDYADA ÖFKE KUSTU

8 meclis üyesinin, belediye meclisinde partilerini azınlığa düşürmesi CHP’de şok etkisi yaratırken tepkileri de beraberinde getirdi. Sosyal medyada konuya ilişkin yorumlar yapan CHP’liler, yaşananları “ihanet” olarak nitelerken, kimileri de “Yazıklar olsun!” sözleriyle tepkisini ortaya koydu. İşte o mesajlardan bazıları:

BESİM CEBECİOĞLU: Çok ayıp! Bulunduğunuz cepheyi bile koruyamamak. En önemli konuda partini zor duruma düşürmek? Bireysel egolarınızı yok sayarak aklı öne çıkarmak, partili olmanın gereği bu olmalıydı.

SANEM KARAKUŞ: 7 tane, bir tanesi hastaydı. En acısı ise AKP’liler hepsi eksiksiz hazır iken bizimkiler ne sebepten gelmiyor? Eğer bizim vekillerimizlerse mecburlar gelmeye. Bizleri temsil etmiyorlarsa vekillik parası da almasınlar. Biz iktidara gelmek için çırpınıyoruz siz ise bir toplantıya gelmesi o kadar mı zor? Yazıklar olsun size.

NEZİHE KARABULUT: Biz CHP’nin emekçi bayanları kapı kapı dolaşırken, partimizi yükseltirken 8 tane meclis üyemiz meclise girmemiş. Partimizi yıpratıyorlar yazıklar olsun.

BAHAR AKKÜL: Avcılar’ın gururu gençleri ve bazı meclis üyeleri; helal olsun gece gündüz demeden miting hazırlıkları için çalışıp durdunuz. Her ne kadar partimize zarar vermeye çalışan 8 meclis üyemiz varsa da unutmayın; bizim emeklerimizle geldiniz göndermesini de biliriz…

KIYMET KARABULUT: Evimi, çocuklarımı, işimi, gücümü bir kenara bıraktım partim için gece gündüz çalıştım. Onların eşleri sıcacık yuvalarından dışarı adım atmadılar. Ama şimdi AKP’ye karşı bizleri mahcup duruma düşürdüler… Hakkımı helal etmiyorum hiçbirine… İhanet içinde olanlara emekleri geçen emekçi kadınlar da hesap soracaktır…


CHP’NİN TUTUMU MERAK KONUSU

Şu anda geldikleri konumu, CHP’ye ve CHP’nin emekçi üyelerine borçlu olmalarına karşın tüm bunları göz ardı ederek partilerini meclis toplantısında azınlığa düşüren 8 meclis üyesinin yarattığı bu tabloya CHP Avcılar İlçe Başkanı Yüksel Can, CHP İl Başkanı Murat Karayalçın ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın nasıl tepki vereceği merakla bekleniyor.

TOPRAK’TAN BİR İLK DAHA

Öte yandan Her ay düzenli olarak mahalle muhtarları ile bir araya gelen Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, meclis oturumunda bir ilke daha imza attı. Toprak, Türkiye’de bir ilk olan Muhtarlıklar Müdürlüğü’nü Avcılar Belediyesi bünyesinde kurdu. AK Partili meclis üyelerinden de destek alan Muhtarlıklar Müdürlüğü, oy birliği ile resmen kurulurken, toplantıya katılan mahalle muhtarları, karara alkışlarla teşekkür etti.

AVCILAR’A 1 KARDEŞ ŞEHİR DAHA

Daha önce Razgrad Belediyesi ile “Kardeş Şehir Protokolünü” yenileyen Başkan Dr. Handan Toprak Benli, Avcılar’a bir kardeş belediye daha kazandırdı. Avcılar Belediye Meclisi, Yunanistan’ın Komotini (GÜMÜLCİNE) şehriyle “Kardeş Şehir” olunmasını oy birliğiyle kabul etti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.