Trakyalılar kardeşlik festivalinde coştu

Trakyalılar kardeşlik festivalinde coştu
Küçükçekmece Belediyesi’nin Fevzi Çakmak Meydanı’nda düzenlediği Kardeşlik Festivali’nde, Trakya Balkan kültürleri tanıtıldı.
Festivale, CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi başta olmak üzere Küçükçekmece ilçesinden ve İstanbul genelinden binlerce Trakyalı vatandaş katıldı. Festivale katılan Trakyalılar, Rumeli Orhan ve Sabriye Sayın’ın şarkılarına göbek atarak eşlik etti. Küçükçekmece'de yaşayan  Trakya Balkan sevdalıları  gönüllerince eğlendi.

Rumelili Orhan'a plaket

Programda söz alan Milletvekili Tanal, “Atatürk, sanatla beslenen uluslar asla kötülük düşünmezler demiş. Ben de milli birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi sanatla pekiştiren Küçükçekmece Belediyesi'ne ve yöneticilerine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Tanal ayrıca konser sonunda Rumelili Orhan'a teşekkür ederek çiçek verdi.

10 gün sürecek

Gönüllerince bir gece geçiren Küçükçekmeceli Trakyalılar ise Küçükçekmece Belediyesi'ne teşekkür etti. CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil'e engelli bir miniğin çiçek vermesi ise herkesi duygulandırdı. Kardeşlik Festivali’nde Trakya-Rumeli-Balkan Günleri kapsamında, Sevim Balkan, Sultan Murat Halk Oyunları Grubu da performans sergiledi. 10 gün boyunca sürecek festivalde, Hüseyin Turan, Kardeş Türküler, Niyazi Koyuncu gibi isimler de sahne alacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.