TÜRKOBALI’YA DUR! FIRATPEN’E GEÇ!

TÜRKOBALI’YA DUR! FIRATPEN’E GEÇ!
Türkoba'da yıllardan beri çözülemeyen imar sorunu, FIRATPEN hatrına "kısmen" çözüldü. Fıratpen'e ait tarlalar, İBB Meclisi'nde imara açıldı. İmar Komisyonundaki CHP'liler rapora "ret" oyu verirken, meclisteki CHP'lilerin tamamının bu değişikliğe onay verm
Büyükçekmece Türkoba Mahallesi'nde yıllardan beri "tarım alanı" olduğu gerekçesiyle çözülemeyen imar problemi, Fıratpen için çözüme kavuşturuldu. Bölgemizin sanayi devi Fırat Plastik A.Ş.’nin satın aldığı boş arazilerin imara açılması konusunu görüşen İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu, 10 Eylül 2014 tarihli raporunda "uygun görülmüştür" dedi.

CHP'li komisyon üyeleri ise bu karara itiraz ederek "ret oyu" verdiler. Kararın İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gelmesi sırasında adeta şok yaşandı. CHP'li İmar Komisyonu üyelerinin "ret oyu" verdiği komisyon kararı, AKP ve CHP'lilerin tamamının oyları ile Meclis'ten geçerek yasallaştı. Bu sayede Fıratpen'in tarım alanı vasfındaki tarlaları imara açılmış oldu.

CHP'LİLER NEDEN FİKİR DEĞİŞTİ?

İmar Komisyonu kararına ret oyu verdikten sonra Meclis toplantısında tarlaların tarım alanı vasfından çıkartılarak imara açılmasına onay veren CHP'li İBB Meclis Üyelerinin fikir değiştirmeleri kafaları karıştırdı. Toplam üye sayısı 310 olan İBB Meclisinde 184 AKP'li, 124 CHP'li, 2 de MHP'li üye bulunuyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum