UFRS SEMPOZYUMU ÇATALCA’DA

UFRS SEMPOZYUMU ÇATALCA’DA
IVncü Uluslararası Türk Coğrafyası UFRS (Uluslararası Finansal Raporlama Standartları)Sempozyumu 18 Ekim 2014 Cumartesi günü saat 09:00’da Çatalca Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde başladı. 18 – 19 Ekim 2014 tarihlerinde düzenlenecek sempozyuma ülkenin dört

 18–19 Ekim 2014 tarihleri arasında MUMEYEK Vakfı ve Çatalca Belediyesi paydaşlığında düzenlenen IV. Uluslararası Türk Coğrafyası UFRS Sempozyumu, Çataca Nazım Özbay Kültür Merkezi Salonlarında bir açılış paneli ile beş oturum olarak gerçekleştirilecek. Oturumlarda 25 Türkiye Üniversitelerinden, 2 Kuzey Kıbrıs Üniversitelerinden olmak üzere 27 akademisyen, 8 uygulamacı meslek mensubu, 3 hem uygulamacı meslek mensubu hem de akademisyen 38 tebliğci katılmış 16 tebliğ sunulmuştur.

 Sempozyum, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları, şehitlerimiz ve ebediyete göçmüş olan gazilerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasıyla ve ardından da İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. MUMEYEK Vakfı Başkanı Prof. Dr. Murat Erdoğan açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Ardından ise Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara bir konuşma yaptı.

 CEM KARA: “BİR EĞİTİMCİ OLARAK ÇATALCA’NIN BİR ÖĞRENCİ ŞEHRİ OLMASINI ARZU EDİYORUM.”

 

Başkan Cem Kara konuşmasına, ilçede ilk defa bir sempozyum düzenlendiğini belirterek başladı ve tüm katılımcılara hoş geldiniz dedi. MUMEYEK Vakfı ve Çatalca Belediyesi işbirliği ile kurulması hedeflenen İstanbul Finans Üniversitesi hakkında da bilgi veren Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, “3 yıldır üniversitenin kurulması için işbirliği içerisindeyiz. İlçemiz Çatalca, İstanbul’un en büyük coğrafyasını oluşturmaktadır. En büyük coğrafya Çatalca ise biz de ekonomik olarak da en büyük ilçe olmak için mücadele ediyoruz. Çatalca, İstanbul için geçmişte olduğu gibi bugün de önemlidir. İstanbul’un içme suyu kaynakları, ormanları, önemli ulaşım aksları Çatalca’da bulunmaktadır.

İlçemizin yüzde 65’ini orman alanları, yüzde 29’unu tarım alanları oluşturmaktadır. İlçemizde yalnızca yüzde 6’lık bir kesim yerleşime açıktır. Bunlarla beraber ilçemizin yüzde 90’ı da İSKİ koruma havzaları içinde yer almaktadır. Çatalca için birçok hayalimiz var. Görev yaptığımız kısa bir süre içinde bu zamana çok çalışma sığdırdık. Bir eğitimci olarak Çatalca’nın bir öğrenci şehri olmasını arzu ediyorum. Belediyemizin yer tahsisi ile Alarko Holding’e bağlı Alvimedica şirketi Biyomedikal Lise yapımını gerçekleştiriyor.







Özel sektör ile birlikte, vakıflar ile birlikte işbirlikleri yapıyoruz. Etiler’de bulunan Polis Eğitim Merkezi’nin de Çatalca’da kurulması için İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında protokol yapıldı. İstanbul Üniversitesi ile birlikte Ziraat Fakültesi’ni Çatalca’ya kurmak istedik. Üniversite, Ziraat Fakültesi adını Gıda Teknolojileri Enstitüsü olarak uygun gördü. Fakat bunda 5.5 yıldır bir mesafe kat edemedik. MUMEYEK Vakfı ile birlikte 3. köprü yollarının geçeceği ve İstanbul’un yanı başında bir alanı Belediye olarak tahsis ettik. Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri bu alan için onaylarını verdi.

Milli Eğitim Bakanımıza, bölgemiz milletvekili Süleyman Çelebi ile konuyu ilettik. Alan, ilköğretim tesisi alanında görüldüğü için olumlu karar alınamadı. Bu projenin çözülmesi noktasında sizlerden alacağımız güç ile bunu başaracağımızı arzu ediyorum. İlçe insanımız ve ülke insanımız her şeyin en iyisine layıktır. Çevremizi ve yeşili koruyarak Çatalca’yı bir eğitim kentine dönüştürebiliriz. Biz bunu birliktelikle başaracağımıza inanıyorum. IVncü Uluslararası Türk Coğrafyası UFRS (Uluslararası Finansal Raporlama Standartları) Sempozyumu’nun da ilçemizde yapılmasından dolayı onur duyuyorum.” dedi.

 


Yapılan konuşmanın ardından MUFAD Kurucusu ve Muhasebe ve Finans Tarihi Araştırmacıları Derneği Kurucusu ve Başkanı Prof. Dr. Oktay Güvemli tarafından Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’ya bir plaket verildi.

 

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın konuşmasının ardından, IFAC Yönetim Kurulu Üyesi ve Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Dr. Masum Türker tarafından bir konuşma, sonrasında ise MUFAD Kurucusu ve Muhasebe ve Finans Tarihi Araştırmacıları Derneği Kurucusu ve Başkanı Prof. Dr. Oktay Güvemli ve TÜRMOB Onursal Başkanı YMM Mustafa Özyürek tarafından yapılan konuşmalardan sonra yapılan 1. oturum ile sempozyum başladı.

 

Sempozyumda 1nci Oturum Başkanı, Prof. Dr. Cengiz TORAMAN - (MUFAD Yönetim Kurulu Üyesi), 2nci Oturum Başkanı, Prof. Dr. Mehmet Hanifi AYBOĞA - (Marmara Üniversitesi, İFÜ Mütevelli Heyet Üyesi), 3ncü Oturum Başkanı, YMM Uğur BÜYÜKBALKAN (İFÜ Mütevelli Heyet Üyesi), 4ncü Oturum Başkanı, Prof. Dr. Ömer LALİK – (MÖDAV Kurucu Mütevelli Heyet Üyesi), 5nci Oturum Başkanı, Prof. Dr. Yunus KİSHALI (Sakarya Üniversitesi) oldu. Bildiri sunanların mensup oldukları kurumlar ise:

7 Aralık Üniversitesi, Arel Üniversitesi MYO, Bülent Ecevit Üniversitesi, Düzce Üniversitesi

Doğu Akdeniz Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, İzzet Baysal Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi, MUMEYEK Vakfı, Namık Kemal Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi

Sinop Üniversitesi, Şeyh Edabali Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.