Ümit Kalko, AK Parti’ye üye oldu

Ümit Kalko, AK Parti’ye üye oldu
AK Parti'nin belediye başkan aday adayları arasında giderek güç kazanan Mektebim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko, AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu'nu ziyaret ederek partiye üyelik başvurusunda bulundu.


Mektebim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı ve Silivri merkezli Ümit Kalko Vakfı Başkanı, Kulüp Başkanlığı döneminde Silivrispor'u 2. Lige taşıyan ekibin başındaki isim Ümit Kalko, dün AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu ile parti merkezinde bir araya gelerek partiye üyelik başvurusunda bulundu.
AK Parti'den Mart 2019 yerel seçim sürecine ilişkin adı sıklıkla kulislerde değerlendirilen Ümit Kalko'nin parti üyeliği başkan adaylığı konusunda iddia ve beklentileri güçlendirdi.


ÜMİT KALKO KİMDİR? 

1983 Ankara doğumlu olan Ümit Kalko, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunudur. Lisans eğitiminin ardından Ankara Üniversitesi Banka ve Ticaret Hukuku Araştırıma Enstitüsü ve Bilkent Üniversitesi Uygulamalı Uluslararası Ticaret ve Girişimcilik bölümünde eğitim alan Kalko, Yüksek Lisansını Kadir Has Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde "Avrupa Birliği Sürecinin Yerel Yönetimlere Yansımaları" konusunda tamamladı. Ümit Kalko, doktora çalışmalarına İstanbul Aydın Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Bölümünde "Yönetim ve Organizasyon" alanında devam etmektedir.
 
2006 yılında açıköğretim, serbest muhasebecilik, KPSS gibi kurslarla Ümit Eğitim Kurumları olarak girdiği eğitim sektöründeki faaliyetlerini, 2009 yılında Silivri başta olmak üzere birçok şubesi ile sürdürmüştür. 2011-2012 eğitim öğretim yılında yine Silivri'de açtığı ilk Mektebim kampüsü ile özel okul sektörüne adım atan Kalko, Türkiye'nin en büyük eğitim kurumlarından biri olan Mektebim'in Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevine devam etmektedir.
 
Bugün, 28 ilde, 65 kampüsü, 204 okulu, 35 bine yakın öğrencisi ve 6 bine yakın personeliyle faaliyetlerini sürdüren Mektebim anaokulu, ilkokul, ortaokul, sağlık, Anadolu ve fen liseleriyle eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Kalite anlayışından ödün vermeden yatırımlarına devam eden Mektebim, Ümit Kalko ile 2011'den bugüne yaklaşık 100 kat büyümüş, 2017-2018 eğitim-öğretim yılına ise bir önceki yıla göre 4 kat büyüyerek girmiştir.
 
Silivri'ye gönül veren ve birçok proje ile bölgeye uzun yıllardır hizmet eden Ümit Kalko, 2016-2017 yılları arasında Silivrispor Kulübü'nün başkanlığını üstlenmiş ve takımı 32 yıl sonra 2. Lige çıkararak şampiyon yapmıştır. Yine Silivri'de geçtiğimiz yıl kurduğu Ümit Kalko Vakfı ile bölgedeki ihtiyaç sahiplerine destek olan Kalko, sosyal yardımlaşma, spor, kültür, sanat ve eğitim gibi birçok alanda çalışmalarını sürdürmektedir.
Girişimci ve eğitimci kimliği ile ulusal ve uluslararası alanda farklı projelere destek veren Kalko, evli ve bir çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.