Üniversite mi, yoksa 5 YILDIZLI OTELMİ?

Üniversite mi, yoksa 5 YILDIZLI OTELMİ?
Silivri Belediyesi tarafından Aydın Üniversitesine Gümüşyaka mahallesinde bedelsiz olarak 25 yılığına tahsis edilmesi planlanan ve arazi üzerine kurulacak olan yerleşkeyle ilgili protokol meclis gündeminden önce Haberdar’a ulaştı.

Taraflar arasında hazırlanan ön protokole göre, Gümüşyaka’da yapılacak olan 5 bin öğrenci kapasiteli üniversite kampüsünde, Ayakkabı tamircisinden restorantına, barından  çiçekçisine,  banka şubesinden hediyelik eşyacısına, marketinden alışveriş merkezine kadar her şey yer alacak.

Ön protokole göre eğitim alanlarının yanı sıra sosyal donatı alanlarının da üniversite kampüsünün içinde yer alması ise, “Üniversitesinden ziyade 5 yıldızlı Tatil Köyünü andırıyor” yorumlarını da beraberinde getiriyor. 







GÜMÜŞYAKA ESNAFINA NE KATKISI OLACAK?

Silivri Belediyesi Hukuk ve İmar Komisyonunda görüşülüp Ekim ayı meclis gündeminde karara bağlanacak olan  ön protokol üzerinde bulunan maddelerde değişiklik veya düzeltme yapılıp yapılmayacağı merak konusu  olurken, tüm sosyal donatıları bünyesinde bulunduracak olan Aydın Üniversitesi’nin 10 öğrenciye ücretsiz burs vermenin  dışında Gümüşyaka esnafına ne gibi  katkı sunacağı da kamuoyu tarafından merak ediliyor.



BU PROTOKOL MECLİSİ KARIŞTIRIR

5393 Sayılı Belediye  kanunun 15.maddesi, 18/e maddesi ve Silivri Belediyesi Meclisinin …/09/ 2014 tarihli Eylül ayı toplantısının 2. Birleşimi, 1. Oturumunda alınan … sayılı kararına göre dayanarak hazırlanan ön protokole göre, Mülkiyeti Silivri Belediyesine ait olan, GümüşyakaMahalllesi, 883 ada, 1 parsel, 839 ada 1 parsel ve 840 ada 1 parsele kayıtlı taşınmazların üniversite alanı kurularak, Eğitim ve  Öğretim amacıyla kullanılmak üzere bedelsiz olarak 25 yılığına tahsis edilmesi ve tarafların hak ve yükümlülüklerini kapsamaktadır.

 
 Üniversite ruhsat tarihinden itibaren 1 yıl içinde inşaatına başlaması ve 2015-2016 Eğitim – Öğretim yılında eğitim faaliyetlerine başlayacaktır. 1 yıl içinde inşaatına başlaması şart koşulan ve  2015 -2016 Eğitim Öğretim yılında eğitime başlaması ön görülen bu protokolün Ekim ayı meclis gündeminde tartışmalara yol açacak gibi görünüyor.



İŞTE ÖN PROTOKOLDE YER ALAN MADDELERDEN BAZILARI!

Aydın Üniversitesi ile Silivri Belediyesi arasında imza altına alınacak olan protokole göre kampüs içinde yer alacak bazı sosyal donatı alanları şu şekilde;

Ticaret Alanı

Alış veriş Birimleri, Mikro ve Makro ölçekte alışveriş mekanları, Banka Şubeleri, Hediyelik Eşya v.bve  500-1000 m2 yüzölçümlü Market yer alacak.

Hizmet Birimleri

Öğrenci ve ziyaretçilerin gereksinimlerini karşılamak amacı ile Kitapevleri, Kütüphane, Fotokopi ve kopyalama birimleri, Çiçekçi, Terzi,  Bay -Bayan  Kuaför ve  Ayakkabı Tamiri yapılacak yerler yapılacak.

Yeme-içme Birimleri

Fasd- Food Birimleri, Vitamin Ba, Bistro, Snack Bar, Pastane ve Cafeler, Konsept Restoronlar, Self  Restoran, Kahvaltı Salonu v.b ( kapalı, yarı açık, açık mekanlar) bulunacak.

Kültürel ve Sosyal Aktiviteler

Çok amaçlı salonlar, ( Gösteri, Toplantı, Defile, Balo, Seminer, Oyun vb.),Öğrenci kulüpleri, Tanıtım, Gösteri, Dinleti, Sergi vb.  Aktivitelere yönelik açık, yarı açık, kapalı toplanma mekanları ve odaklar, Spor Tesisleri  ve Park Alanları yapılacak.

Yönetim ve Güvenlik

Akademik Merkez, Rektörlük, Öğrenci işleri,Kampüs içinde ve giriş kapılarında güvenlik birimleri oluşturulacak.

Festival Alanı

4000-5000 kişilik açık konser alanı, Sahne, Yarı açık stand alanları, Amfi Tiyatro ve Peyzaj Alanları yapılacak.

Teknopark- İleri Teknoloji Merkezi

Danışma, ARGE Çalışma Merkezi, Grup çalışma odaları, Seminer ve toplantı odaları, Sergi Alanları, Sosyal Alanlar, Dökümantasyon Merkezi, kütüphane, Bilim personelinin çalışma odaları, Konuk araştırmacılar için dinlenme odaları, Ortak hizmet ve yönetim alanları ile Restoran ve mutfak yer alacak.

Tarımsal Uygulama Çiftliği

Teknolojik Tarım Seraları, Dökme ve depolama yüzeyi, Makine hangarı, Depolama alanları, Bitki koruma bölümleri, Personel bölümü, Meyvecilik- Sebzecilik, Tarla Bitkileri bulunacak.

Laboratuarlar

Analiz Birimleri, Animasyon Stüdyoları, Disneyworld veya Columbia Pictures ve ya Sony ile anlaşmalı film platoları, Film mekan stüdyoları,  Line- Test odası yapılacak.

HABER/ FATMA SARIBIYIK YILDIRIM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.