VİCDANSIZLIK!

VİCDANSIZLIK!
AK Parti Kadıköy ve İBB Meclis Üyesi Ömer Şahan, İBB'nin Kadıköy'e ilçe belediyesinden çok daha fazla yatırım yaptığını belirterek, 'Kadıköy Belediyesi hiçbir şey yapmazken 30 Mart seçimlerinden bu yana Kadıköy'e 200 milyon lira civa
  
AK Parti Kadıköy ve İBB Meclis Üyesi Ömer Şahan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Kadıköy’e ilçe belediyesinden çok daha fazla yatırım yaptığını belirterek,'İBB 30 Mart seçimlerinden bu yana Kadıköy’e 200 milyon lira civarı yatırım yaptı. Öte yandan Kadıköy Belediyesi’nin 30 Mart’tan beri ilçeye kazandırdığı hiçbir şey yok. Bu gerçekler ortadayken ‘İBB cezalandırıyor’ cümlesini kurmak vicdansızlıktır' diye konuştu.

Kadıköy CHP'nin kalelerinden birisi. 4 dönem Selami Öztürk'ün belediye başkanlığı yaptığı ilçede 30 Mart Seçimleri'nde yine CHP'li Aykurt Nuhoğlu seçilmişti. 45 meclis üyesinin olduğu Belediye Meclisi'nde ise 39 üye CHP'den. 6 üye ise AK Parti'den. Bugünkü röportaj konuğumuz işte o 6 meclis üyesinden birisiyle. Kadıköy Belediyesi'nde AK Parti Grup Başkanvekilliği yapan ve AK Parti Kadıköy'ü İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde temsil eden tek isim olan Ömer Şahan ile 'muhalefet' olmayı konuştuk. Partisinin iktidarda olmasına rağmen kendilerinin muhalefette olmasının bir sıkıntı yaratmadığını söyleyen Şahan, Türkiye'nin en güzel ilçelerinden biri olarak gördüğü Kadıköy'de meclis üyeliği yapmaktan mutlu olduğunu ifade etti.
CHP ile AK Parti arasında büyük gerginliklere neden olan 'İBB Kadıköy'ü cezalandırıyor' tartışmalarına da değinen Şahan, İBB'nin CHP'li belediyelere daha fazla yatırım yaptığını iddia ederek; “Esas Kadıköy Belediyesi'nin yaptığı bir şey yok” diye konuştu. 

Peki hiç, örneğin Ümraniye ya da Üsküdar Belediyesi'ndeki AK Partili arkadaşlarınıza imrendiğiniz oluyor mu?

15 yıldır Kadıköy'de siyaset yapıyorum. Dolayısıyla yerel belediyede iktidar olmanın ne olduğu ile ilgili Büyükşehir Belediyesi'ne gelmeden önce bir görüşüm oluşmamıştı. Demin de dediğim gibi Kadıköy'de muhalefette olmamız hiçbir şeye karışmayacağız anlamına gelmiyor. Yapılan iyi işlerde de kötü işlerde de iktidar kadar bizim de vebalimiz var. Sonuç olarak partimiz bize bir görev vermiş, Kadıköy halkı da bu şekilde taktir etmiş. İmrenme tabiki dönem dönem olur ama ben Kadıköy'de meclis üyeliği yapmaktan mutluyum. Çünkü Kadıköy Türkiye'nin en güzel yerlerinden biri ve daha değerli, daha güzel olması lazım.
Kendimizi halka anlatamadık

Kadıköy 'CHP'nin kalesi' olarak nitelendirilir. Hatta her seçim döneminde Tayyip Erdoğan'ın 'Kadıköy'ü alın' talimatı verdiği de söylenir. Ancak 14 yıldır AK Parti bunu başaramadı. Bunu neye bağlıyorsunuz?

Kadıköy seçmeni ideolojik reflekslerle oy veriyor, bu nedenle bize oy vermiyor demek çok kolaycı bir yaklaşım olur. Suçu seçmene yıkmak gibi bir hata yapmıyoruz. Kendi adıma söylüyorum, partimizin yerel yönetim anlayışını Kadıköy halkına etkili bir şekilde anlatamadığımız için bu oyları aldığımızı düşünüyorum. Kadıköy'de halka kendimizi daha iyi tanıtmamız gerek. Projelerimizi çok daha iyi ortaya koymalıyız. Tabi ki seçimlerin bulunduğu dönemle ilgili dönemsel farklılıklar var. Örneğin 30 Mart seçimlerinin denk geldiği dönemde paralel yapıyla ilgili süreç vardı. Bunlar oy kullanırken seçmen reflekslerini etkilemiştir. 
Büyükşehir belediye başkanlığı oy oranlarında durum nasıl?

Öte yandan aldığımız oy oranı ile Kadıköy halkının AK Parti belediyeciliğiyle ilgili görüşleri arasında çok büyük fark var. Yani İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın beğeniyor musunuz' diye bir anket yapıldığında yüzde 70 civarında 'evet' çıkıyor. Ama Sayın Topbaş'ın aldığı oy yüzde 21. O zaman bir miktar ideolojik görüşün etkili olduğunu görüyoruz. Ama seçmenin tamamının ideolojik olduğunu söyleyemeyiz. CHP'nin en çok oy aldığı ilçeler Çankaya ve Kadıköy. Ancak Çankaya'yı çok ön planda göremezsiniz. Ama Kadıköy Belediyesi; ilçenin sosyolojik durumu, konumu ve Fenerbahçe Stadı gibi etkenlerden dolayı hep göz önünde. Yani CHP için bu kadar önemli bir yerde başarı sağlamamız tüm Türkiye'de ses getirecektir. İnşallah bunu da önümüzdeki dönemde yaparız.
Belediyecilikte CHP modeli yok

Kadıköy güzel ama sorunları da çok fazla olan bir ilçe. Size göre öncelikli çözüm bekleyen sorunlar neler?

En başta Kadıköy'de 'CHP belediyesi' diye bir anlayış yok. Yani İstanbul'da 1994'ten beri Sayın Cumhurbaşkanımızla başlayan bir değişim yaşanıyor. İstanbul ve ilçelerinde şunu görürsünüz; isimler değişse de belediyecilik anlayışı, belediyecilik modeli değişmez. Kadıköy'de maalesef böyle bir şey yok. Selami Bey (eski başkan Selami Öztürk) döneminde başkaydı, şimdi Aykurt Bey (Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu) bambaşka. Buradan yola çıkarsak, CHP modeli diye bir şey yok. 
Belediye başkanı değişimi işe yaramadı yani...

Ben bu konuda Aykurt Bey'i de eleştiriyorum. Eğer bir kenti yönetmeye adaysanız, ben bir kentte belediye başkanı olacağım diyosanız; sizin bu kent ile ilgili sorunları tespit etmeniz ve bu sorunlara çözüm de üretmiş olmanız gerekir. Daha sonra bunları partinizin politikalarıyla uygun hale getirirsiniz. Sonra da dersiniz ki 'ben bir model oluşturdum, benim partimin de şöyle politikaları var. Bu politikaları belediye başkanı olduğumda uygulayacağım.' Şimdi Aykurt Bey'in böyle sorunları tespit etme yöntemi yok, sorunları bilmiyor dolayısıyla çözümleri yok. Kadıköy halkı zaten mutlu derler fakat mutluluk belediyeyle ilgili değildir. Halkın mutluluğun temel nedeni emin olun merkezi hükümetin 14 yıldır yaptığı işlerdir. Yoksa Kadıköy'ün temel sorunlarıyla ilgili çözümler yok.
Projeleri yok olanı da beğenmiyorlar

Ne gibi temel sorunlar?

Kadıköy küçük bir yer. Osmanlı'dan beri bir yerleşim yeri. Yollar dar, özellikle Bağdat Caddesi'nde minibüslerden dolayı ciddi bir trafik problemi var. bununla ilgili yerel belediyenin geliştirebileceği bir proje belkide yok ama Büyükşehir'in çalışmalarına engel olma gibi bir projeleri var. Büyükşehir Belediyemiz havaray projesi getirdi özellikle minübüs yolunu yapalım dedi. CHP onu mahkemeye verdi. Yani sizin bir çözüm öneriniz yoksa daha iyi bir öneriyi kabul etmeniz gerekiyor. Ben bunu şuna benzetiyorum mesela tüm su kaynaklarını geziyorum ama istediğim su kaynaklarını bulamıyorum susuzluktan ölüyorum. O zaman hayatta kalabilmek için bulduğum en iyi suyu tüketmem lazım. Siz bunu beğenmiyorsanız Büyükşehir Belediyesi'nin önerisine kulak vermeniz gerekiyor. 
nEn büyük tartışmalardan biri de Kurbağalıdere. CHP kanadı İBB Kadıköy'ü cezalandırıyor deniliyor. İBB kanadı ıslah ediyoruz diyor. Ne olacak bu Kurbağalıdere? 
Ben fen bilgisi öğretmeniyim yan alanım da matematik. Yani sayıların yanlış söylemediğine inanırım. Kurbağalıdere 400 milyon liralık bir ıslah projesi ve sona doğru yaklaşıldı. Doğru, yaz ayında bir kötü koku oluştu. Kanalın bitmiş kısmı denizin altına verildiğinde oluşan tortu bir koku 
oluşturdu, o tortu temizlendi. Üstelik 'Kadıköy'ü cezalandırmak' lafı bir kere AK Parti'nin belediyecilik anlayışına karşı. Bakın İstanbul'da 39 tane ilçe var, bunların 25'ini biz yönetiyoruz 14'ünü CHP yönetiyor. İstanbul'da Büyükşehir Belediyemizin 12 yıldır yaptığı yatırımlarımın rakamsal değerini alt alta yazdığınızda sıraladığınızda Kadıköy 5'inci sırada çıkıyor. Biz Kadıköy'e eski parayla iki kat trilyon eski parayla yatırım yapmışız. 
İBB 200 milyonluk yatırım yaptı

30 Mart 2014 seçimlerinin ardından da bu yatırımlar devam etti mi?

Tabi ki... Merdivenköy'de gençlik merkezi yapıyoruz değeri 10 milyon lira. Gazhane'ye restore ettik. Buraya bir kültür merkezi ve enerji müzesi yapılacak. Bostancı'dan Söğütlüçeşme'ye kadar minibüs yolunda orta refju ağaçlandırdık. Kozyatağı Mahallesi'nde yüzde 14 oy aldık ama 20 milyon liraya kent meydanı yapıyoruz. Yine Kadıköy kent meydanının bir kısmına başlıycaz. Yine Kozyatağı'nda içerisinde 5 tane tesisin olduğu bir yer kazandırdık. Bunların değeri 200 milyon lira civarı. 
Öte yandan Kadıköy Belediyesi'nin 30 Mart'tan beri ilçeye kazandırdığı hiçbir şey yok. Bu gerçekler varken 'cezalandırıyor' demek vicdansızlıktır. Kadıköy'de 20 yıldır bir spor salonu yok, yüzme havuzu yok. Bakın Sancaktepe daha yeni kurulan bir ilçe ama 6 tane spor salonu, kapalı yüzme havuzu yaptı. Üstelik bütçesi Kadıköy'e göre çok düşük. Kadıköy Belediyesi'nin bütçesini nüfus ile orantaladığınızda 1'e 1'e denk geliyor. Buna rağmen hiçbir şey yapılmıyor.
nAma AK Partili ilçelere hükümetin de İBB'nin de daha fazla yatırım yaptığı gibi bir görüş var...
Bizim belediye başkanları da 'Büyükşehir Belediyesi bize bir şey yapmıyor, muhalefet belediyelere yapıyor' diye şikayet ediyor. Ama mega proje şeklinde yatırımlar yok çünkü Kadıköy'de bunları yapacak alan yok.
Fikirtepe'de algı operasyonu var

nKadıköy'ün sahil kenti olduğu gerçeğini görmezden geldiği iddia ediliyor. Mesela sahile otopark yapılması gibi tepki çeken projeler var.
somut olarak şunu söyleyebilirim; Caddebostan'a 2016 yılı içerisinde 12 milyon lira değerinde su sporları merkezi yapıyoruz. Kadıköy kent meydanı ile ilgili 2013'te proje yaptık. CHP'li meclis üyesi Hakkı Sağlam mahkemeye götürdü. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. 
Şimdi mahkemeyi İBB kazandı. Proje devam edecek. Sahil tamamen halka açılacak, büfeler kalkacak. 
nFikirtepe'de yaşanan kentsel dönüşüm çalışması bir sarmala dolandı. Bir türlü ilerlemiyor. Şu an savaştan çıkmış gibi bir görüntü var. Burayla ilgili gelişmeler neler?
Fikirtepe'de kentsel dönüşüm değil aslında kentsel yenileme var. İBB başladı, Çevre Bakanlığı ele aldı. Buradaki kazancın tamamı yine Fikirtepeli hak sahiplerinin olacak. Fikirtepe'de bir problem varmış gibi algı oluşturulmaya çalışılıyor ama aslında sorun yok. Şu an 17 tane ruhsat alan firma var ve çalışmalara da başladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.