YAKARIM O BELEDiYEYi

YAKARIM O BELEDiYEYi
Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, 5 Aralık’ta yapılan «2. Bölge Çöp Toplama, Taşıma ve Kent Temizliği Hizmet Alım İşi» başlıklı ihaleyi konu alan Gazete İstanbul haberine tepki gösterdi, hukuk dışı hiçbir uygulamanın içerisinde bulunmalarının müm

Belediye Başkanı Hasan Akgün halen Büyükçekmece ilçesi temizliğini gerçekleştiren Gintem adlı firmayı tanımadığını belirtti. Firmanın geçmişiyle ilgili bilgi sahibi olmasının imkansız olduğuna dikkat çeken Başkan Akgün, “Kamu İhale Kurumu’ndan yasaklı olmayan her firma bizim belediyemizin ihalelerine girebilir. Biz hiç kimseyi engelleyemeyiz, ihaleye giremezsin diyemeyiz” şeklinde açıklamalarda bulundu.İhale iptal edildi.

Kent Temizliği ihalesinin 5 Aralık’ta 3 yıllığına yapıldığını ifade eden Belediye Başkanı Hasan Akgün, bu ihalede 4 firmanın teklif verdiğini, kesin sonucun KİK kararıyla netleşeceğini söyledi. Akgün, dün yapılan 2 (İki) ay süreli pazarlık usulü ihalenin de hizmetlerin aksamaması için mecburen yapıldığını ancak istekli firma tekliflerinin yaklaşık maliyetin üzerinde olduğu için  gerçekleştirilen ihalenin de iptal edildiğini açıkladı.

Açık mesaj verdi

Büyükçekmece Belediyesi’nde çıkılan hiçbir ihalede hukuk dışı işlemlerin söz konusu  olmayacağına vurgu yapan Başkan Akgün, “En ufak bir hukuksuzluk tespit ettiğimde yakarım o belediyeyi” tarzındaki sert mesajıyla, hukukun dışına çıkacak bir işlemin içinde olmayacakları yönünde bir profil çizdi.

Yeniden ihale yapılacak

Ulus Mah., Hürriyet Mah., Türkoba Mah., Ahmediye Mah., Mimarsinan Mah., Mimaroba Mah., Sinanoba Mah., Ekinoba Mah., Muratçeşme Mah., Kumburgaz Mah., Güzelce Mah., Bahçelievler Mah., Yeni Mah., Celaliye Mah., Kamiloba Mahallesini içeren Büyükçekmece 2. Bölge Çöp Toplama ve Kent Temizliği İhalesi için önümüzdeki birkaç gün içinde yeniden pazarlık usulü ihaleye çıkılması zorunlu gözüküyor. Gintem adlı taşeron firma ile yapılan 6 aylık sözleşmenin tarihi ise bu ayın sonunda bitiyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.