Yandaş insafa gelirse halk ölmeyecek

Yandaş insafa gelirse halk ölmeyecek
Üst geçidin açılması için Mehmet Cengiz’in kablolarını toplatması bekleniyor.
 İstanbul’un sayfiye bölgelerinden Gülyalı’da vatandaşlar dilekçe üzerine dilekçe verip üst geçidi yaptırdı. Ancak bölgeden geçen elektrik kabloları yüzünden geçidin merdiveni takılamıyor. Yandaş şirket “Bugün, yarın” deyip oyalıyor…

İstanbul’da vatandaşların yazın en çok tercih ettiği sayfiye bölgelerinin başında Kumburgaz, Celaliye, Gülyalı ve Silivri geliyor. Yaz aylarında nüfus 2-3 kat artıyor. Karayolları Bölge Müdürlüğü E-5 üzerinde otobüslerin durduğu birçok noktaya üst geçit kurmuş. Kumburgazı geçip, Celaliye durağına geldiğinizde de bir üst geçit var. Ancak bir kilometre sonra Gülyalı durağına ulaştığınızda karşıyla geçmek için ya 1 kilometre geri yürüyüp Celaliye’deki üst geçidi kullanacakcaksınız ya da E-5 ‘in ortasına atlayacaksınız.

KÖPRÜ 6 AYDIR ATIL DURUMDA

Gülyalı’da yaz kış yaşayan vatandaşlar bugüne kadar birçok kazanın yaşandığı yola üst geçit yapılması için imza toplayıp Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne verdi. Özellikle yazın Gülyalı’daki Celaliye Maliye Kampı Plajı’na gelen vatandaşların çoluk çocuk el ele tuşup E-5’te seyir halindeki araçların arasından geçtiğini anlatan semt sakinlerinin talebini yerinde bulan Karayolları Bölge Müdürlüğü, Gülyalı’ya üst geçit yapma kararı aldı. Ancak köprünün sağ ayağının konulacağı yerden elektrik kabloları geçtiği için Karayolları, CLK Boğaziçi Elektrik’e yazı yazarak elekrik kablolarının köprünün üstünden geçen kısmını yer altına alınması istendi. Köprü yapıldı. Köprü ayakları da getirildi ancak 2012’de özelleştirilerek Cengiz-Limak-Kolin ortaklığına devredilen Boğaziçi Elektrik 6 aydır elektrik kabloları için hiçbir işlem yapmadı. Bunun üzerine köprü atıl durumda kaldı.
Çevre sakinleri CLK Boğaziçi Müdürlüğü’ne gittiğinde ise “Biz bu işlemi ihaleye verdik. 2015 içinde yapılacak ama ne zaman yapılacağı belli değil” denildi. “Milletin a… koyacağız” sözleriyle kamuoyunun yakından tanıdığı CLK Elektriğin ortağı işadamı Mehmet Cengiz’e de konuyla ilgili bilgi verildiğini söyleyen bir kişi “Tamam denildi ama 6 aydır ses yok” dedi.
Mehmet Cengiz’in şirketi kabloları toplamadığı için üst geçidin merdiveni yapılamıyor…


İNSAN HAYATI 40 METRE KABLODAN DEĞERSİZ Mİ?

Vatandaşlar elektrik kabloları yüzünden merdiveni takılmayan köprünün altından E-5 Karayolu’nu kullanarak karşıya geçiyor. 15 senedir Gülyalı’da yaşayan Ruhi Dirçer “Devlet özelleştirince firmalar üç kuruş masrafın peşine düşüyorlar. İki direk arasındaki 30-40 metrelik kabloyu yer altına alamadılar. İnsan hayatı bu kadar değersiz mi? Hiç olmuyorsa uzun bir direk koyup oradaki kabloyu yükseltin dedik ama ses yok” diye konuştu. 2014’te kamyon çarpan 23 yaşındaki Yüksel Meral ise “Geçit olsaydı araçların geldiği yöne doğru yürüyecektim. Ama araçlara sırtım dönüktü. Araç çarptı, sakat kaldım” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.