Yanıyoruz Kadir abi! Dedik Akgün Harekete Geçti…

Yanıyoruz Kadir abi! Dedik Akgün Harekete Geçti…
Büyükçekmece 19 Mayıs Mahallesinde uzun uğraşlar sonunda yarım yamalak olarak hizmete açılan D100 karayolu altgeçidinde bulunan 34 adet büyük voltajlı aydınlatma lambası gündüzleri bile yanıyordu.
 Altgeçidin gece aydınlatmalarında kullanılan yüksek voltlu onlarca lambanın altgeçidin dışında kalan bölümlerde de yanıyor olması ve gece gündüz far etmeden sürekli yanıyor olması ise vatandaşların tepkisine neden olmuş gazetemiz de Yanıyoruz Kadir Abi!  Başlığı ile sorunu kamuoyuna duyurmuştu.
Yanıyoruz Kadir Abi! Haberimizin ardından harekete geçen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, İBB yetkilileri ile temasa geçerek işin takipçisi oldu ve sorunu çözdü. Cebindeki yangının söndüğünü gören ve israfın önüne geçildiğini gören vatandaşlar ise Akgün’e ve gazetemize teşekkür ettiler.


Gece Gündüz Yanıyordu! 

Altgeçidi kullanan vatandaşlar aydınlatma lambalarının gün ışığında bile yandığını görence Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın "Tasarruf yapın" sözlerini hatırlatarak, "Bakan beyin enerjiden tasarruf edilmesi yönündeki uyarısını dikkate alan kimse yok, elektriğe zam yapacağına gelsin de buradaki savurganlığı bir görsün. İsrafın büyüğü burada yaşanıyor. Ne karayolları, ne elektrik kurumu, ne de İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bu durumu görmüyor.

Bizler defalarca İBB Beyaz Masa'ya durumu bildirdik, kimse oralı bile olmadı" Yetkililerin duyarsızlığına isyan eden Büyükçekmeceli yurttaşlar, "Gün ışığında bile aydınlatılmışız, oh ne ala! Bunların parasını da bizler ödüyoruz. Hani nerede yetkililer? Gece - gündüz lambalar hiç sönmüyor. Oysa ki buraya duyarlı sensorlar konularak bu israf önlenebilir ama kimin umurunda! Yetkililer uyuyor" sözleri ile tepkilerini dile getirmişlerdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum