YIKACAKSAN NİYE YAPTIN?

YIKACAKSAN NİYE YAPTIN?
Silivri’de 2012 yılında Tarihi Piri Mehmet Paşa Camiin duvarının dibindeki yeşil alana belediye izni ile yapılan Keyf-i Mola Kafe, "Milli Emlak'ın arsası olduğu" gerekçesiyle yine belediye tarafından mühürlendi.
2012 Yılında Silivri Belediyesinin izniyle Tarihi Piri Mehmet Paşa Camiinin hemen dibine yapılan kafe mühürlendi. Yerin Milli Emlak Daire Başkanlığına ait olması nedeniyle mühürlenen kafenin 13 Kasım’da da yıkılacağı öğrenildi.  Diğer yandan kafe için masraf yapan ve borca giren işletme sahibinin mağduriyetinin nasıl giderileceği merak konusu olurken, çevrede bulunan bazı esnaflar ise, "Madem yıkacaklardı neden izin verdiler? O kadıncağız bir sürü masraf etti, borca girdi. insanların umutlarıyla oynamak doğru değil” diyerek yerel yönetimi eleştirdiler.    

HABERDAR GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Tarihi camiinin etrafına yapılan bu kafe yine HABERDAR'ın, “Tarihi caminin etrafı parselleniyor” başlığıyla gündeme getirilmiş ve "Anıtlar Kurulundan, Piri Mehmet Paşa Vakfından  ile diğer yetkili kurumlardan gerekli izinler alındı mı" diye sormuştuk.



BELEDİYE VE ESNAF ODASI DESTEK VERMİŞTİ

Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odasının açtığı KOSGEP Kursuna katılarak, iş kurma ve iş hayatına katılma amacı ile proje hazırlayan ev hanımı Nagihan Aytaç Uyanık’a o dönemde kendi yerini açması için Silivri Belediyesi ve Esnaf Odası destek olmuştu.  2 yıl önce kafenin açılmasına izin veren Silivri Belediyesinin, şu anda yeri mühürlemesi kafalarda soru işaretleri oluşturdu.    

CAMİ ETRAFINA YAPILAN BÜTÜN KAFE VE DÜKKANLAR KALDIRILACAK

Alınan bilgilere göre kafenin 13 Kasım günü yıkılacak ve bunun yanı sıra caminin etrafında bulunan ayakkabı tamircisi vs gibi yerlerde kaldırılacak. Caminin etrafı temizlenerek, duvarlarının önü açılmış olacak.

Özel haber 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.