YIKIM KARARI OLAN BÖLGEDE YENİ KAFELER BOY GÖSTERİYOR!

YIKIM KARARI OLAN BÖLGEDE YENİ KAFELER BOY GÖSTERİYOR!
Silivri sahilinde yıkım kararı olan yerlerde milyarlarca lira harcanarak yapılan iki kafe boy gösteriyor. Yetkililer ise müdahale etmek yerine destek veriyor. Daha önce İBB Zabıta Ekipleri tarafından bir kafeye yıkım işlemi yapılan bölgede yeni yapıların
 Silivri sahili mendirek üzeri diye bilinen Kazım Koyuncu Yürüyüş yolunda bulunan kafeler yıllardır yıkım kararı gerekçesiyle bir çivi çakamazken, son günlerde aynı bölgede iki işletmenin devasa yapılaşması görenleri hayrete düşürdü. Milli Emlak Daire Başkanlığına ait yerde yeniden yapılaşan ve bu kez devasa bir yapı halini alan bu kafe işletmecilerinin izni kimden aldığı ve arkalarında hangi siyasinin gücü olduğu da vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

KİMLER ARACILIK EDİYOR?

Diğer yandan yıllardır yıkım kararı olan yerlerin yıkılmaması için karar Silivri Kaymakamlığında yaklaşık 10 yıldır bekletilirken, mevcut bulunan yapının yerine yenisinin yapılması yasak iken, bu kafelerin yeniden yapılanmasına kim ve kimler aracılık ediyor? Daha önce çay bahçesi olan, ancak yeniden yapılmasının ardından lüks bir kafeye dönüşen işletmenin yapım ve peyzaj çalışmalarına Silivri Belediyesi Ekiplerinin de destek vermesi kafalarda soru işaretleri yaratıyor.



 

MİLLİ EMLAK NASIL İZİN VERDİ?

Milli Emlak’a ait olan ve yıkım kararı olan bölgede yeni yapılan kafeler için gerekli izinlerin alınıp alınmadığı merak konusu olurken, yıkım kararı olan yere işletme yapılması için Milli Emlak Daire Başkanlığının nasıl izin verdiği de gelen sorular arasında yer alıyor.

SONU YIKIM OLMASIN!

Geçtiğimiz yıllarda aynı bölgede yapılan ve İBB tarafından yıkılan Zeus isimli kafe örneği olmasına rağmen, yine aynı bölgede iki kafenin gösterişli bir şekilde yapılması karşısında bazı vatandaşlar; “ Sonu Zeus gibi yıkım olmasın. İnsanlar o kadar para yatırıyorlar. Yıkılırsa o insanların paralarına da emeklerine de yazık olur! O kafeleri yaparken kimden destek aldılarsa, yıkılmayacağının sözünü de alsınlar. Aksi halde hem emeklerine hem de paralarına yazık olur” diyerek kaygı ve endişelerini dile getirdiler…

YÖNETMELİK Mİ DEĞİŞTİ?

Yaklaşık 10 yıldır yıkım kararı olduğu için kafe sahipleri işletmelerinde bir çivi çakamadıkları gibi, ha bugün ha yarın yıkılacak korkusu ile yaşarken, sahilde iki kafenin yeniden yapılmasının ardından, “ Acaba yönetmelik mi değişti? Yoksa işletmeler üzerinde ki yıkım kararı kalktı mı?” sorularını da beraberinde getiriyor.

HABER/ FATMA SARIBIYIK YILDIRIM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.