Zabıta personeline eğitim

Zabıta personeline eğitim
Küçükçekmece Belediyesi İnsan Kaynakları Eğitim Müdürlüğü ve Marmara Belediyeler Birliği tarafından zabıta personeline eğitim verildi.
Küçükçekmece Belediye Başkanlığı’nda verilen eğitimde 4 gün boyunca, Kişiler Arası İletişim ve İkna Psikolojisi, 5326 Kabahatler Kanunu ve 7201 Sayılı Tebligat Kanunu, 6502 Sayılı Tüketici Kanunu anlatıldı.

“DOĞRU DİL KALIBI KULLANILMALI”
Kişiler arası iletişim ve ikna psikolojisi eğitimi veren NLP uzmanı Bayram Özbek, “Halkın dili olmak, halktan biri gibi davranmak çok önemlidir. Davranışlarımız nezaketli olmalıdır ve karşımızdaki insanı rencide etmeden onun yanında olduğumuzu hissettirmemiz gerekiyor. Yaşadığınız olay sizin için yanlış olsa da karşı taraf için doğru olabilir önemli olan doğru dil kalıbını kullanmaktır’’ dedi.

“KABAHATLER KANUNU, DÜZENİ KORUMAYA YÖNELİKTİR”
Zabıta personeline 5326 Kabahatler Kanunu hakkında bilgi veren İBB Zabıta Müdür yardımcısı Sadettin Özyazıcı, “5326 sayılı Kabahatler Kanunu esas itibarıyla toplum düzenini, genel ahlak ve sağlığı, çevreyi ve ekonomik düzeni korumak amacına yöneliktir. Bu Kanunda sayılan eylemler, suç değil kabahat olarak tanımlanmaktadır. Kanuna göre, kabahat kavramlarından, kanunun karşılığında idari yaptırım uygulanmasını öngördüğü haksızlıkların anlaşılması gerekmektedir’’ diyerek bilgi verdi.

TEBLİGAT KANUNUNU ANLATTI
7201 Sayılı Tebligat Kanunu hakkında da bilgi veren veren İBB Zabıta Müdür Yardımcısı Sadettin Özyazıcı, “Bir hukuki işlemin yetkili makamca ilgili kişinin bilgisine sunulmak üzere, kanun ve usule uygun olarak yazı veya ilanla bildirilmesidir. Özel mevzuatında ayrıcı bir usul belirtilmemiş ise tebligat 7201 sayılı tebligat kanunu ve tebligat yönetmeli hükümlerine göre yapılmalıdır. Tebligat yapılırken, Posta Telgraf Genel Müdürlüğü (iadeli taahhütlü) veya memur vasıtasıyla yapılır’’dedi. İBB Tüketici Hakları Zabıta Amiri Sinan Kalender ise 6502 Sayılı Tüketici Kanunu’nun amacı hakkında katılımcıları bilgilendirdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.