Ankaralılar ve İstanbullular dikkat!

Ankaralılar ve İstanbullular dikkat!
Hava sıcaklığı kuzey, iç ve batı bölgelerde 4 ila 10 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.
 Ankara ve İstanbul’un da aralarında bulunduğu 19 il için kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu.Meteoroloji Genel Müdürlüğünde yapılan son değerlendirmelere göre, yurt geneli parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz ile Erzincan, Ardahan ve Erzurum’un kuzey kesimleri aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, İstanbul’un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Düzce çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli, İstanbul’un Avrupa Yakası, Bilecik, Bursa, Kırklareli’nin kıyı ilçeleri, İç Anadolu’nun kuzeyi ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Afyonkarahisar, Kütahya, Burdur, Antalya’nın kuzeyi ve Isparta çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacak.Hava sıcaklığı kuzey, iç ve batı bölgelerde 4 ila 10 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, Akdeniz ve Doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış anında ve Marmara’nın batısı ile Ege kıyılarında kuvvetli (30-60 Km/sa) olarak esecek.


KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI


Yağışlar, İstanbul’un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Düzce çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli, İstanbul’un Avrupa Yakası, Bilecik, Bursa, Kırklareli’nin kıyı ilçeleri, İç Anadolu’nun kuzeyi ve batısı (Eskişehir, Ankara, Kırıkkale, Çankırı ve Yozgat ile Konya'nın batı çevreleri) Batı ve Orta Karadeniz ile Afyonkarahisar, Kütahya, Burdur, Antalya’nın kuzeyi ve Isparta çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacak. Kuvvetli yağış nedeniyle yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.


BÖLGELERDE HAVA DURUMUMARMARA BÖLGESİ:



Parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, Kocaeli, Yalova, Sakarya ve İstanbul'un Anadolu Yakasında çok kuvvetli ve şiddetli, Bursa, Bilecik, İstanbul’un Avrupa Yakasında ve Kırklareli’nin kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olacak.


EGE BÖLGESİ: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, kuzey ve iç kesimleri aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacak.


AKDENİZ BÖLGESİ:
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, Isparta, Antalya’nın kuzeyi ve Burdur’un doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olacak.


İÇ ANADOLU BÖLGESİ:
Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, bölgenin kuzey ve batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olacak.


BATI KARADENİZ BÖLGESİ:
Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, Bölge genelinde kuvvetli, batısında yerel olarak çok kuvvetli olacak.


ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ:
Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, Orta Karadeniz’de yerel olarak kuvvetli olacak.


DOĞU ANADOLU BÖLGESİ:
Parçalı, yer yer çok bulutlu, bugün (pazartesi) öğle saatlerinden sonra Erzincan, Ardahan çevreleri ile Erzurum’un kuzey kesimlerinin yerel olarak sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.


GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı bulutlu geçecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.