Antalya'da eğitime yağmur engeli

Antalya'da eğitime yağmur engeli
Antalya'da şiddetli yağış nedeniyle okullar tatil edildi
Antalya’da akşam başlayan ve yıldırımların da eşlik ettiği sağanak, kentte hayatı olumsuz etkiledi.

Gece etkisini artıran ve sabaha kadar yoğun şekilde devam eden yağış nedeniyle çok sayıda araç trafikte mahsur kaldı, bazı evlerde su baskını yaşandı. Caddeler sular altında kalırken, bazı yollar trafiğe kapandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Kısa, AA muhabirine yaptığı açıklamada özellikle Konyaaltı, Liman, Muratpaşa mahalleleri ile Opera Kavşağı ve eski Sanayi Sitesi bölgelerinden yoğun ihbarlar aldıklarını söyledi.

Su birikintileri nedeniyle 300’ün üzerinde aracın mahsur kalma ve evde su baskını ihbarı aldıklarını dile getiren Kısa, yağışın devam etmesiyle ihbarların da arttığı belirtti.

Yağışın etkili olduğu andan itibaren belediyenin tüm ekiplerinin çalıştığını vurgulayan Kısa, 100’den fazla ekibin görev başında olduğunu kaydetti.

24 SAATTE 126 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Erol Aydın da kentte son 24 saatte metrekareye 126 kilogram yağış düştüğünü söyledi. Aydın, sağanağın Antalya merkezde öğle, doğu ilçelerinde ise akşam saatlerine kadar etkisini sürdüreceğini bildirdi.

EĞİTİME YAĞMUR ENGELİ


Antalya Valililiği de yaptığı yazılı açıklama ile kentin merkez ilçeleri Muratpaşa, Konyaaltı, Kepez, Aksu ve Döşemealtı’nda ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime bir gün süreyle ara verildiğini duyurdu.

Akdeniz Üniversitesi Senatosu kararına göre de üniversiteye bağlı Antalya merkez ve ilçelerindeki fakülteler, meslek yüksekokulları ile yüksekokulların tamamında bugün eğitim öğretim yapılmayacak.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.