Antalya`ya 12 günde 30 bin Rus turist geldi

Antalya`ya 12 günde 30 bin Rus turist geldi
Yasağın kalkmasının ardından Ruslar Antalya`ya adeta koşa koşa geldi. Uçakların ardı arkası kesilmezken Antalya`ya 2- 14 Eylül tarihleri arasında 239 charter uçakla 30 bin 850 Rus turist geldi. Ekim sonuna kadar 550 charter uçuşu daha programlandı.

Rusya'nın charter seferlere uyguladığı yasağın kaldırılmasıyla birlikte Antalya'ya 2- 14 Eylül tarihleri arasında toplam 239 charter uçakla 30 bin 850 Rus turist geldi. Ekim sonuna kadar 550 charter uçuşu daha programlandı.

Rusya ile Türkiye arasındaki charter uçuşların yeniden başlatılması yönündeki anlaşmanın imzalanmasından sonra ilk charter uçuş 2 Eylül'de Moskova'dan Antalya Havalimanı'na gerçekleşti. Coral Travel firması tarafından Royal Flight Havayolları'na ait Boeing 767 tipi uçakla gerçekleştirilen ilk charter uçuşla 309 Rus turistin geldiği Antalya'ya, 12 günde Rusya'dan toplam 239 charter uçağı iniş yaptı. Bu uçaklar, 30 bin 850 Rus turist getirdi.

550 UÇUŞ DAHA HAZIR

ICF Airport Antalya Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Keleş, ekim sonuna kadar Rusya'dan Antalya'ya 550 charter uçuşun daha programının yapıldığını, bu uçuşlarla da yaklaşık 100 bin Rus turist beklediklerini söyledi.

Tarifeli uçuşlarla da Rus turist hareketliliğinin devam ettiğini anlatan Abdullah Keleş, Kurban Bayramı ile birlikte Rusya'dan charter uçuşların da başlamasıyla turizm sektöründe ve personelinde moral oluştuğunu kaydetti. Yıl sonuna kadar Rusya'dan toplam 300- 350 bin yolcu beklendiğini dile getiren Keleş, Rus turistlerin Antalya ve Türkiye'ye yönelik taleplerinin çok yüksek olduğunu, ek seferler planlanması halinde sayının yükselebileceğini belirtti. Keleş, 'Türk Hava Yolları'nın ek seferler koyması halinde sayı daha da artabilir. Çünkü talep yüksek" dedi.

RUSYA İLE DÜŞÜŞ ORANI GERİLİYOR

Bu yıl için Antalya'ya gelen turist sayısının tahmini 6 milyon dolayında olacağını dile getiren Abdullah Keleş, 'Rusya ile anlaşma olmasaydı düşüş oranını yüzde 49-50 dolayında bekliyorduk. Rusya'dan yeniden turist gelmeye başlamasıyla bu oranın yüzde 42-45 arasında kalacağını tahmin ediyoruz. Tabi asıl önemli olan önümüzdeki yıl. Bu anlaşmanın sağlanmasıyla sektör şimdiden 2017 hazırlıklarına başladı. Önümüzdeki yıl için büyük umut oluşturdu" dedi.

HAFTADA 12- 13 BİN TURİST

Moskova'dan bu yılın ilk charter uçuşunu gerçekleştiren OTI Holding'in 1992 yılında kurulan ilk şirketi ODEON Tours Yer Hizmetleri Türkiye'nin, Rusya'daki tur operatörü partnerleri Coral Travel ve Sunmar Tour ise 2 Eylül'de başlayan charter uçuşlar ile Antalya'da haftada 8 bin, Bodrum ve Dalaman ile birlikte haftada 9 bin 100 misafir hedefliyor. Coral Travel yetkilileri, şu an Rusya'nın 11 kentinden Antalya, Dalaman ve Bodrum'a gerçekleştirilen charter uçuşları eylül ortalarında 20 şehre, yolcu sayısını da haftada 12-13 bine çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.

UZUN TATİL TERCİHİ

Charter seferlerle yaklaşık 8 aylık yasak sonrası yeniden Antalya'ya akın eden Rus turistlerin en büyük tercihi ise yine her şey dahil oteller oldu. Gelen turistlerin yoğunlukla 9-11 gecelik uzun turları tercih ettiği açıklanırken, kişi başına bu turların da 650-700 dolar olduğu kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.