Bugün sağanak yağışa dikkat

Bugün sağanak yağışa dikkat
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çok sayıda il için sağanak yağış uyarısı yaptı.
 Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile İzmir, Antalya, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Sakarya, Gümüşhane, Bayburt, Bingöl, Bitlis ve Muş çevreleri ile Çanakkale'nin doğu ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Balıkesir, Kütahya, Bursa, Bilecik, Bolu ve Eskişehir çevreleri ile Afyonkarahisar ve Uşak'ın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, iç kesimlerde azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar ise genellikle güney ve batı, Marmara'nın kuzeyi, Karadeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun batısında yer yer kuvvetli olarak esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ-

Yağışların; Balıkesir, Kütahya, Bursa, Bilecik, Bolu ve Eskişehir çevreleri ile Afyonkarahisar ve Uşak'ın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji, “Oluşabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, ulaşımda aksamalar, dolu, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” uyarısı yaptı.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Parçalı, yer yer çok bulutlu. (26)

ANKARA: Parçalı bulutlu, batı çevreleri ile akşam saatlerinden sonra il geneli kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (27)

İZMİR: Parçalı çok bulutlu kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (27)

ADANA: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu. (31)

ANTALYA: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (24)

SAMSUN: Parçalı bulutlu. (22)

ERZURUM: Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(23)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık. (34)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı yer yer çok bulutlu, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Sakarya çevreleri ile Çanakkale'nin doğu ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Balıkesir, Bilecik ve Bursa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
EGE: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri ile İzmir kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kütahya çevreleri ile Afyonkarahisar ve Uşak'ın kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Göller Yöresi ile Antalya çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
İÇANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, kuzeybatı kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde Eskişehir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu, iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde Bolu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı bulutlu, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinde kuzey kesimleri ile Bingöl, Bitlis ve Muş çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.