Çanakkale'yi deprem korkusu sardı

Çanakkale'yi deprem korkusu sardı
Çanakkale'de, ilk cemrenin havaya düştüğü gün deniz suyu sahilden metrelerce çekildi, sandallar karaya oturdu, iskeleler kara seviyesinde kaldı.
İlginç manzara akıllara her zamanki gibi depremi getirirken, uzmanlar, bunun doğal bir gelgit olayı olduğunu söyledi.
Baharın gelişini müjdeleyen cemrelerden ilki bugün havaya düştü. Son günlerde sıfırın altına düşen sıcaklıklar nedeniyle adeta donan Çanakkale'de, cemrenin havaya düştüğü gün sıcaklıklar da arttı. Çanakkale Boğazı'nın sahillerinde ise ilginç görüntüler ortaya çıktı. Deniz suyu çekildi. Yazlıkların bulunduğu Dardanos Mevkisi'nin bazı bölümlerinde deniz suyunun kıyıdan 30 metre kadar çekildiği görüldü. Sahilde demirli bazı tekneler sanki karaya çekilmişçesine kumsalın üzerine oturup kaldı. Sahile yakın noktada vatandaşların teknelerini bağladığı bir ahşap iskele de deniz suyu çekildiği için kara seviyesinde kaldı. Ortaya çıkan ilginç görüntüler vatandaşlarda tedirginlik yarattı. Bazı vatandaşlar bu doğa olayını depremin habercisi olarak yorumlarken, bazıları ise doğal bir gelgit olayı olduğunu belirtti.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Doğan Perinçek, bunun doğal bir gelgit olayı olduğunu söyledi. Perinçek, "Her yıl hemen hemen değişik tarihlerde bu olayı yaşıyoruz. Çanakkale Boğazı'nda geçen yıl da olmuştu. Bu doğa olayını başta deprem olmak üzere başka bir olayın habercisi olarak değerlendirmek doğru olmaz. Korkulacak bir durum yok. Gelgit olayı ayın çekimiyle ilgili. İç denizlerde bunun etkisini az hissediyoruz. Okyanuslarda daha fazla hissediliyor. Bazı yerlerde deniz seviyesi 3-4 metre düşebiliyor. Deniz çekilmesi ise yüzlerce metreyi, hatta kilometreyi dahi bulabiliyor" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.