Çeşme Belediye Başkanı: Rezervasyonsuz Gelmeyin

Çeşme Belediye Başkanı: Rezervasyonsuz Gelmeyin
Çeşme Belediye Başkanı Dalgıç, "Şu an bütün konaklama yerleri dolu, misafirlerimizin rezervasyonsuz Çeşme'ye gelmemelerini tavsiye ediyoruz, açıkta kalabilirler." dedi.
Çeşme Belediye Başkanı'ndan Tatilcilere: Rezervasyonsuz Gelmeyin

Eşsiz koylarıyla tatilcilerin akın ettiği gözde turizm merkezlerinden Çeşme'de konaklama tesisleri doldu, yetkililer, mağduriyet yaşamamaları için ziyaretçilere rezervasyonsuz tatil planı yapmamaları uyarısında bulundu.Ramazan Bayramı'nın ardından sıcaklıkların mevsim normallerinin üstüne çıkmasıyla canlanan turizm sektörünün parlayan yıldızlarından biri de İzmir'in plajları, kumrusu, termal kaynakları ve rüzgarıyla ünlü ilçesi Çeşme oldu.

Beş yıldızlı otellerden butik işletmelere kadar tüm konaklama tesislerinin dolduğu ilçede nüfusun 40 binden yaklaşık 400 bine çıktığını belirten turizmciler, tatillerini Çeşme'nin muhteşem koylarında geçirmek isteyenlere rezervasyon yaptırmaları uyarısında bulundu.

BAYRAM SONRASI BÜTÜN OTELLER DOLDU

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turizmde güzel sezon geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını, ilçeye gelen insanların da mutlu ayrılması için çalıştıklarını söyledi. Hava sıcaklıklarının düşüklüğü nedeniyle ramazanda turizmde yüzlerinin gülmediğini ancak bayramın ardından tüm otellerin dolduğunu anlattı. Yatak sayısı artmamasına rağmen 2013 ve 2014'ün aynı dönemine göre doluluk oranlarının yüzde 20 artış gösterdiği bilgisini veren Dalgıç, "Doluluğumuz var. Turizm devir daim ediyor, gelenler bir hafta ya da 10 gün için geliyor. Gelmek isteyene kalacak yer mutlaka bulunur ama şu an bütün konaklama yerleri dolu" şeklinde konuştu.

2019'A KADAR 9 BİN YATAK İLAVE EDİLECEK

Daha çok yerli turistlere hizmet veren Çeşme'nin konuklarına tarihiyle ve doğasıyla harika tatil fırsatı sunduğuna dikkati çeken Muhittin Dalgıç, bundan sonra da farklı projeleriyle ilçenin adını daha da çok duyuracağına inandığını ifade etti. İlçede konaklama amacıyla 2019'a kadar 9 bin yatak ilave etmeyi amaçladığını aktaran Dalgıç, son 6 ayda binden fazla yeni yatak için inşaat ruhsatı verdiklerini bildirdi.

REZERVASYON UYARISI: AÇIKTA KALABİLİRSİNİZ

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Demir de ağustostan çok umutlu olduklarını söyledi.İlçedeki 5 yıldızlı otellerin de butik otellerin de yüzde 98-100 doluluğa ulaştığını vurgulayan Demir, "Hava oldukça sıcak gidiyor ve bu da deniz-kum-güneşi akla getiriyor. Güzel bir sezondayız. Dileriz bu doluluk oranını ekim ayına kadar taşıyabiliriz" dedi.Özellikle Avrupa ülkelerinde tatil öncesi rezervasyon yaptırmanın alışkanlık olduğunu anlatan Yakup Demir, Çeşme'de güzel vakit geçirmek isteyenlere, "Misafirlerimizin rezervasyonsuz Çeşme'ye gelmemelerini tavsiye ediyoruz, açıkta kalabilirler. Belki bir kumsalda ya da şezlongda yatmak zorunda kalabilirler" uyarısında bulundu.

Çeşme'de genelde oda ve kahvaltı sistemiyle çalıştıklarını hatırlatan Yakup Demir, bir butik otelde oda bazlı konaklamanın 300-350 lira aralığında olduğunu, beş yıldızlı otellerde ise 650-700 liraya ulaşabildiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.