CHP MYK'SI SEÇİMİ KAZANDIRANLAR VE KAYBETTİRENLERİ TARTIŞTI

CHP MYK'SI SEÇİMİ KAZANDIRANLAR VE KAYBETTİRENLERİ TARTIŞTI
CHP, MYK ve PM toplantıları ile seçim sonuçlarını değerlendirdi. Yapılan değerlendirmede ittifak stratejisinin başarıda pay sahibi olduğu bildirildi. DSP'nin seçime girmesinin olumsuz etki yaptığı belirtilen değerlendirmede Silivri'nin de bu yüz

CHP, MYK ve PM toplantıları ile seçim sonuçlarını değerlendirdi. Yapılan değerlendirmede ittifak stratejisinin başarıda pay sahibi olduğu bildirildi. DSP'nin seçime girmesinin olumsuz etki yaptığı belirtilen değerlendirmede Silivri'nin de bu yüzden kaybedilen ilçeler arasında olduğuna yer verildi.  AK Parti'ye ise kutuplaştırma siyasetinin kaybettirdiğine işaret edildi. 



CHP, MYK ve PM toplantıları ile seçim sonuçlarını değerlendirdi. Yapılan değerlendirmede ittifak stratejisinin başarıda pay sahibi olduğu bildirildi

CHP'de seçim değerlendirmesi: İşte kazandıran faktörler

31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 30 oy oranını aşarak birçok önemli belediyeyi kazanan CHP, MYK ve PM toplantıları ile seçim sonuçlarını değerlendirdi. Yapılan değerlendirmede ittifak stratejisinin başarıda pay sahibi olduğu bildirildi

Birçok önemli büyükşehir belediyesini kazanarak yerel seçimlerden zaferle ayrılan CHP’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, kurmayları ile bir araya geldi. Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantısında Genel Başkan Yardımcıları seçim sonuçlarını analiz etti.

Birgün gazetesinden Hüseyin Şimşek'in haberine göre parti binasında yapılan toplantılarda CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Fethi Açıkel ve Onursal Adıgüzel birer sunum yaparak seçim sonuçlarını değerlendirdi. Yüzde otuz oy oranını değerlendiren Genel Başkan Yardımcıları, başarının nedenleri arasında, “Partiler arası ittifak, dirsek temasları ve diyalogu, partiler üstü iletişim ile çalışkan adayları ve parti içi yüksek dayanışma ve uyumu” sıraladı.

KUTUPLAŞTIRMA AK PARTİ’YE KAYBETTİRDİ

Millet İttifakı’nın “Genişlemeci ve bütünleştirici ittifak stratejisinin” umut ve kardeşlik hissini pekiştirdiği ifade edilen değerlendirmede öne çıkanlar şöyle:

“Derman belediyeciliği ve ekonomik krize karşı sosyal belediyecilik projesi avantaj sağladı. Genel seçim ve erken seçim söylemlerinden kaçınılması seçmene güven verdi. Partilerle olumlu diyalog, Cumhur İttifakı’nın kutuplaşma siyasetini metropollerde Millet İttifakı’nın avantajına çevirdi. Kutuplaşma politikası yüzünden AKP’nin temsil etmeye çalıştığı milliyetçi muhafazakar sağ seçmen MHP’ye kaydı, AKP zayıfladı.”

DSP KAYBETTİRDİ 

CHP’nin yeni kazandığı belediye sayısının 99 olduğu vurgulanan değerlendirmelerde, DSP’nin seçimlere katılmasının ise olumsuz bir etki yarattığı dile getirildi. DSP’nin seçime girmesi ile CHP’nin Silivri, Keşan, Süleymanpaşa, Çifteler, Kars merkez, Pınarhisar ve Pazarcık Belediyeleri’nde seçimleri kaybettiği vurgulandı. DSP’nin Aksu, Serik, Çal, İzmir Kiraz ve Yunusemre Belediyeleri’ni ise İyi Parti’ye kaybettirdiği bildirildi.

ESENYURT’TA YÜZDE YÜZ 8 OY ARTTI

CHP’nin büyükşehir ilçeleri bazında yaptığı oy araştırması da değerlendirmeler sırasında öne çıkarıldı. CHP’nin, İstanbul Esenyurt’ta bir önceki seçimlere göre oy oranını yüzde 108, Zeytinburnu’nda yüzde 106, Adana Ceyhan’da yüzde 109, Hayat Reyhanlı’da yüzde 150 ve Antep Islahiye’de ise yüzde 140 artırdığına vurgu yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.