Karayazı, MHP’den aday adaylığını açıkladı

Karayazı, MHP’den aday adaylığını açıkladı
Sarıkamış Şehitleri Platformu ve Beylikdüzü Kayak İhtisas Spor Kulübü Başkanı Metin Karayazı, Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) Kars Milletvekili aday adaylığını açıkladı.
Karslı İşadamı Metin Karayazı, Ebu-l Hasan Harakani türbesini ziyaret ettikten sonra Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ile çeşitli konular hakkında bilgi alış-verişinde bulundu.

Ardından Kars MHP İl Başkanlığına gelerek, MHP Kars İl Başkanı Yaver Özcan’la bir süre sohbet ettikten sonra basın mensuplarının karşısına çıkarak aday adaylığını açıkladı.

1965 Sarıkamış doğumlu olan 4 çocuk babası Karayazı, ticaretle uğraştığını, şu an İstanbul’da ikamet ettiğini söyleyerek, “Orada ikamet etmem Kars’la bağımın kopacağı anlamına gelmiyor tabi. Bizim amacımız; memleketimize, memleketimizde yaşayan insanımıza hizmet etmek, hizmeti getirme ve yakışır bir şekilde ilimizi geliştirmektir.” dedi.

7 Haziran seçimlerinin önemine vurgu yapan Karayazı, “7 Haziran her şeyden önce, türk ulusunun, Türk milletinin senaryumudur ve Türk milletinin bir seferberlik ilanıdır. 13 senedir iktidarda olan bir AK Parti’nin Türkiye’de yapmış oldukları ve yapacak oldukları zaten bellidir. AK Parti; Türk milletini, Türk ulusunu etnik kökenlere bölerek, parçalayarak top yekün farklı şekilde hareket ettirmeyi hedefliyor.” diye konuştu.

7 HAZİRAN, TÜRK MİLLETİNİN MİLLİ SEFERBERLİK GÜNÜDÜR

Karayazı ayrıca, “Ekonomik açıdan da güllük gülistanlık gösterilen ülkemizde biliniyor ki çok ciddi bir kriz var. İnsanların cebinde paralarının olması ve bir şeylerin yapılması sadece bir göstermeliktir. 7 Haziran, Türk milletinin milli seferberlik günüdür. Vatanını, milletini seven herkesle 7 Haziran’da sandık başında buluşalım. Sandık başına gelmekle yetinmeyecek milliyetçi hareketler ve milliyetçi ülkücü kadroları hak ettiği ve layık olduğu yere getirecekler. Ve genel başkanları devlet Bahçeli’yi de başbakan yapacaklardır. Ben bu ulusa, bu millete ve sağduyuya güveniyorum. Herkesi 7 Haziran’da sandık başına davet ediyorum. 45 yıllık bir sürece giren MHP’yi artık tek başına iktidara getirmek bu ulusun milli görevidir.” şeklinde konuştu.

Karayazı daha sonra şunları söyledi:

““81 vilayetten, her ilden bir temsilcinin olduğu bir kadromuz var. Her vilayeti katmamızda ki sebep; Sarıkamış şehitlerinin Sarıkamış’ta yürüyüş yapmakla yetinmeyip her ilde bir Çanakkale şehitleri gibi anılmasıdır. Sarıkamış’a da gezilerin yapılması ve bizden sonra ki nesillerin torunlarımıza kadar Sarıkamış şehitlerini anlatmaktır. Biz bunun ilkini Beylikdüzünde yaptık. Bizimle beraber bizim platformda yer alan bir arkadaşımız da Edirne’de aynı etkinliği yaptı. Bu sene Allah izin verirse 81 ilde Sarıkamış şehitleri anılacak. Daha büyük boyuta yasallaştırma boyutuna gidiyoruz. Ben bu sene Sarıkamış şehitlerini anma günü olarak 26 Aralık-4 Ocak tarihlerini Sarıkamış şehitleri haftası olarak ilan ettim. Umarım bu bakanlık nezdinde de kabul edilir. Ve bu anma artık Sarıkamış şehitleri platformunda değil de Türkiye Cumhuriyeti’nin verdiği kendi resmi anma günü olarak ilan edilir. Bizim temennimiz bu. Bu amaçla yola çıktık.”

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.