Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım Günleri start aldı...

Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım Günleri start aldı...
Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım Günleri start aldı...
 “KARS, ARDAHAN, IĞDIR’IN VİTRİNE KOYULACAK EN ÖNEMLİ KÜLTÜRÜ UZLAŞI KÜLTÜRÜ”

 

Beylikdüzü Belediyesi’nin desteklediği ve açılışının 5 Kasım Cumartesi yapılacağı Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım Günleri’ni ziyaret eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilçede ilk kez gerçekleşen bir etkinlik olduğuna vurgu yaparak “Kars, Ardahan, Iğdır’ın vitrine koyulacak en önemli kültürü uzlaşı kültürü. Çok farklı insanların bir arada yaşama kültürü.” dedi. Derneklerin bulunduğu ve yöresel ürünlerin yer aldığı çadırları gezen İmamoğlu, kültürel değerleri inceledi, dernek temsilcileri ile sohbet etti.

 

Türkiye’deki her coğrafi bölgenin ayrı bir zenginliği olduğunu ve çeşitli illerin Beylikdüzü’nde temsil edilmesinden gurur duyacaklarını her fırsatta dile getiren, il ve ilçe tanıtım dernekleri ile bağlantılar kuran Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 3- 6 Kasım tarihleri arasında BeylikdüzüMetrobüs Meydanı’nda devam edecekve ilk kez düzenlenen Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri’ni ziyaret etti.Kars-Ardahan-Iğdır Sanayici İşadamları Derneği (KAISİAD) Başkanı Orhan Gökçe,bu organizasyonun yapılmasında Beylikdüzü Belediyesi’nin önemli katkılar sunduğunu belirterek yönetime teşekkürlerini sundu. Etkinliğe Ardahanlı olan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da katıldı.

 

“İstanbul’un Ses Getiren Günlerinden Biri Olabilir”

 

Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri’nin ilk gününde etkinliği ziyaret eden Başkan İmamoğlu, KAISİAD Başkanı ve heyetinin böyle güzel bir etkinlik düzenlemelerinin çok önemli olduğunu belirterek mühim mesajlar verdi. İmamoğlu, “Beylikdüzü’nde ilk kez gerçekleşen bu etkinlik bölgemizin kent kültürü içine oturur ve yerleşirse İstanbul’un ses getiren günlerinden biri olacak. Sayın başkan ve derneklerin de ortak kültür yaratmak, birlik ve beraberliği yakalamak adına çalışmalar yapacağından eminim.” dedi.

 

“Çözüm İçin Kardeşlik Kültürü”

 

Başkan İmamoğlu, kültürlerin yakınlaşması ve harmoni içinde olmasının ülkeye hayırlar getireceğine de dikkat çekerek, “Bence Kars, Ardahan, Iğdır’ın vitrine koyulacak en önemli kültürü uzlaşı kültürü. Çok farklı insanların bir arada yaşama kültürü. Birçok etnik kökenin yüzyıllardır birlikte yaşama biçimini sergilediği dostça, kol kola olduğu bir coğrafyanın yansıtılması var. Esas olan sahip oldukları kardeşlik kültürünü bu ortamda da yansıtabilirlerse, söyleşiler, buluşmalar yapılabilirlerse Türkiye’nin çektiği sıkıntılara ciddi çözüm olacağı kanaatindeyim.” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.