Kars, Ardahan ve Iğdır bakan istiyor

Kars, Ardahan ve Iğdır bakan istiyor
Önderliğini Ardahan Kültür Evi'nin yürüttüğü Sivil Toplum Örgütleri, önümüzdeki günlerde kurulması planlanan 64'üncü hükümete, Kars-Ardahan ve Iğdır'dan seçilmiş bir milletvekilinin bakan olarak görev alması için çalışma başlattı.

Kars, Ardahan ve Iğdır'ı temsil eden Sivil Toplum Örgütleri, bu amaçla ilk toplantılarını Ardahan Kültür Evi'nde gerçekleştirdi. Ev sahipliğini İstanbul Ardahan Kültür Evi’nin yaptığı toplantıya siyasi parti ayrımı gözetilmeden her kesimden önemli isimler ve örgütler katılım sağladı.

Toplantıya Sivil Toplum Örgütleri, Dernekler ve Oda Temsilcileri, Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Basın mensuplarının yanı sıra Kars Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, Kars Susuz Belediye Başkanı Murat Uray ve Kars Selim Belediye Başkanı Coşkun Altan katıldı.

Çifçi; "Bir bakanımız olsun istiyoruz"

Kahvaltı eşliğinde gerçekleşen toplantıda ilk olarak Ardahan Kültür Evi Başkanı Efrail Çifçi konuştu. Çifçi yaptığı konuşmada; "Kars- Ardahan ve Iğdır’ın sınırları ayrılmış olsa bile biz esasında birbirinden ayrılmayan bir bütünüz. Bizim dokularımız aynı. Aynı toprağın çocuklarıyız. Bizim derdimizde aynı, sorunumuzda aynı. Sizlerinde bildiği gibi Ülkemizde gerçekleşen seçimlerin ardından yeni oluşacak olan kabine kısa süre içerisinde belirlenecek. Geçmişte bölge insanlarımızdan Sırrı Atalay, Abdulkerim Doğru, İlhan Aküzüm gibi önemli isimler bakanlık yapmıştır. Son olarak da geçici hükümette Yalçın Topçu bakanlık yapmıştır. Şu anda da seçilmiş olan milletvekillerimizin hepsi birbirinden değerli isimlerdir. Her biri kendi dalında başarılı olan bu kişilerin bakanlık yapabileceklerine inanıyoruz. Bu anlamda Ardahan Kültür Evi yönetimi olarak öncülüğünü yaptığımız bu ilk toplantımızla birlikte bu çalışmamızı genişleterek, sesimizi Ankara'ya iletmeyi hedefliyoruz. Artık bir bakanımız olsun istiyoruz. Bölgemizin kalkınmasına katkı sunmak adına başlattığımız bu çalışmada sizlerinde fikirlerini almak istiyoruz. Kars’tan gelen Belediye Başkanlarımıza da ayrı ayrı teşekkür ediyoruz" dedi.

"Bakanımızın olması tüm bölgeye fayda sağlar"

Ardahan Kültür Evi Başkanı Efrail Çifçi’nin ardından söz alan konuk Belediye Başkanları da Kars, Ardahan ve Iğdırlı Sivil Toplum Örgütlerinin almış olduğu inisiyatifin önemine değindiler. Bu tip güçlü lobilerin oluşmasına değinen konuk belediye başkanları; "Kars, Ardahan ve Iğdırlı Sivil Toplum örgütlerini birlik ve beraberlik içerisinde görmekten dolayı mutluyuz. Bizler sınırın bekçisi bir bölgede Belediye Başkanlığı yapıyoruz. Son yıllarda büyük değişimler yaşandı. Büyük hizmetler aldık. Ancak bu bölgeden çıkacak bir bakanımızın olması, tüm bölgeye fayda sağlayacaktır. Bu anlamda bu önemli görevi üstlendiğiniz için teşekkür ederiz. Bizler de üstümüze düşeni yapmaya hazırız. Kars – Ardahan – Iğdır’ın artık bir bakana ihtiyacı var" ifadelerini kullandılar.

Oluşturulacak komite ile Ankara'ya gidecekler

Konuk belediye başkanlarının ardından söz alan Sivil Toplum Temsilcileri, muhtarlar ve meclis üyeleri de başlatılan çalışmanın önemine değinen konuşmalar yaptı. Toplantının sonunda ortak bir karar alan Sivil Toplum Örgütleri, kısa sürede içerisinde Kars Ardahan ve Iğdırlı milletvekillerinin de içinde bulunduğu genişletilmiş bir toplantı gerçekleştirme kararı aldı. Genişletilmiş toplantıda bir komite kurmayı hedefleyen Kars, Ardahan ve Iğdır'lı STK'lar, bakanlık taleplerini Ankara'ya iletecekler.   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.