Kaz kuyruğu

Kaz kuyruğu
İstanbul’da bu yıl ilki gerçekleştirilen ’Kaz Eti Festivali’nde daha önce hiç yemediği kaz etinin tadına bakmak isteyen binlerce vatandaş, yüzlerce metre kuyruk oluşturdu.
 İstanbul'da bu yıl ilki gerçekleştirilen 'Kaz Eti Festivali'nde daha önce hiç yemediği kaz etinin tadına bakmak isteyen binlerce vatandaş, yüzlerce metre kuyruk oluşturdu. Yöresel sanatçıların sahne aldığı festival, renkli görüntüler oluşturdu.

Küçükçekmece Belediyesi Kars, Ardahan ve Iğdır'dan gelen vatandaşların kültürel değerlerinin yaşatılması amacıyla Halkalı Meydan'ında Kaz Eti Festivali düzenledi. Bu yıl ilki gerçekleştirilen festivale Küçükçekmeceli vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Festivale Küçükçekmece Belediyesi Başkanı Temel Karadeniz, ilçede görev alan Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda yerel derneklerin başkanları katıldı.

Uzun kuyrukların oluştuğu festivalde, Küçükçekmece Belediyesi güvenlik ekipleri bir problem yaşanmaması için vatandaşları kontrollü bir şekilde alana aldı. Festival kapsamında sahne alan Karslı sanatçıların seslendirdiği şarkılar ve Kafkas oyunu gösterisi renkli görüntülere sahne olurken, vatandaşlardan büyük beğeni topladı.

"FESTİVALLERDE KÜÇÜKÇEKMECE'DEKİ KARDEŞLİĞİ HERKESE GÖSTERMEYE ÇALIŞIYORUZ"
Küçükçekmece'deki birlik ve beraberliğin önemini herkese göstermek istediklerini dile getiren Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, "İstanbul'un en kalabalık ilçesi olan Küçükçekmece ilçemizde, önemli sayıda Karslı, Ardahanlı ve Iğdırlı vatandaşlarımız var. Bu hemşehrilerim de meşhur olan kaz etinin festivalini ilçemizde yaparak onların kültürlerini yaşatmalarına destek olmak istedik. Bu yıl ilkini yaptığımız festivale vatandaşlarımızın tamamına yakını katıldı. Yaptığımız bu festivallerle vatandaşlarımızla bir araya gelerek Küçükçekmece'deki kardeşliği herkese göstermeye çalışıyoruz. Özellikle son zamanlarda yaşanan olaylarda hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bu kara tabloyu oluşturmaya çalışanlara hiçbir zaman fırsat vermeyeceğiz. Kardeşlerimizin el ele vermesi ve birlikte yaşaması kardeşliğimize en önemli vurguyu yapacaktır" dedi.

"BİN 200 KAZ GETİRDİK, 10 BİN KİŞİLİK KAZ ETİ DAĞITACAĞIZ"
Festivali geleneksel hale getireceklerini söyleyen Başkan Karadeniz, "Vatandaşların yoğun ilgisinden dolayı geleneksel hale getirmemiz lazım. Biz saat 14.00'da başlayacak dememize rağmen vatandaşlarımız buraya akın etmiş durumdalar. Bir saat öncesinden hemşehrimizin alanı doldurmuş olması bizim doğru bir iş yaptığımız gösteriyor. Burada bugün yaklaşık 10 bin kişilik kaz eti dağıtacağız. Bin 200 tane Kars'tan kaz getirdik ve pilavlarla beraber bunları dağıtmaya devam edeceğiz. Ama bunların hepsi birer bahane, biz burada bir araya gelmek ve beraber eğlenmek istiyoruz. Kaz eti bir bahane ama güzel ve lezzetli bir bahane" diye konuştu.

KAZ ETİ YEMEK İSTEYEN VATANDAŞLAR UZUN KUYRUKLAR OLUŞTURDU
Küçükçekmece'de ilki düzenlenen Kaz Eti Festivaline vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yoğun güvenlik tedbirleri eşliğinde Halkalı Meydan'a alınan vatandaşlar, uzun süre kuyrukta bekledi. Kaz eti almak için uzun süre kuyrukta bekleyen Hasan Kocademir, "Bir buçuk saattir sırada bekliyorum. Daha önce hiç kaz eti yemedim. Güzel bir organizasyon emeği geçenlerin eline sağlık" diye konuştu.

"1980'Lİ YILLARDA GAZ KUYRUĞU VARDI, 2020'LERE GELDİK KAZ KUYRUĞU VAR"
Karslı olduğu için kaz etini çok sevdiğini ifade eden İlhan Bıçakcı, "Ben Karslıyım, bizim kaz etimiz çok meşhurdur. İki buçuk saattir burada kaz eti yemek için bekliyorum. Bu etkinlik için başkanımıza çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Yaklaşık iki saat kuyrukta bekleyen Metin Köksal ise, "1980'li yıllarda gaz kuyruğu vardı, 2020'lere geldik kaz kuyruğu var" ifadelerini kullandı.





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.