KÜÇÜKÇEKMECE’DE 15 BİN KİŞİYE KAZ ETİ İKRAM EDİLDİ

KÜÇÜKÇEKMECE’DE 15 BİN KİŞİYE KAZ ETİ İKRAM EDİLDİ
Küçükçekmece Belediyesi İstanbul’da yaşayan Kars, Ardahan ve Iğdırlı vatandaşların kültürel değerlerinin yaşatılması amacıyla Halkalı 15 Temmuz Şeref Meydanı’nda Kaz Eti Festivali düzenledi.


İkincisi düzenlenen ve 15 bin kişiye kaz etinin ikram edildiği festivalde, kaz eti yemek isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.  
Festivale, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Harun Karaca ve Halis Dalkılıç, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, ilçe protokolü ve binlerce vatandaş katıldı. Festivalde, protokol üyeleri, vatandaşlara kaz eti ikram etti.

 

“BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZLE DÜNYAYA DERS VERİYORUZ”

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’e teşekkür ettiği konuşmasında, “Küçükçekmece’de festivaller yapılıyor ama bütün bunlar bahane. Gönül ne kahve ister, ne kahvehane gönül sohbet ister kahve bahane. Organizasyonların amacı, insanlarımızı bir araya getirmek, sohbet ettirmek birliğe ve beraberliğe katkı vermek. Bu belki geçmişte çok anlam ifade etmiyordu. 15 Temmuz’u yaşadıktan sonra gördük ki birliğimiz ve beraberliğimiz önemli. Önce dünyaya ders verdik, dünyadaki mazlumlara mağdurlara da bir olursanız, üstesinden gelebilirsiniz, dedik. Böyle şanlı bir meydanda tarihe tanıklık ettiğimiz bir meydanda sizlere seslenmek çok güzel. Vesayet odaklarını, bürokratik oligarşiyi bir tarafa bırakıp, güçlü bir şekilde hedefimize yürüyelim. Son 14 yıldır çok güçlü bir şekilde yürüyoruz. Çok mesafe aldık. Eğer vesayet odakları olmasaydı, ayaklarımızdaki prangalar olmasaydı, biz bugün 2023 hedeflerini yakalamıştık. Bugün bu coğrafyada bize hangi rol biçilecekse biz onda yokuz. Biz rolümüzü kendimizi belirleyeceğiz. Bütün bunları yapmamız için daha güçlü olmamız lazım. Biz vesayet odaklarının, bürokratik oligarşinin isteklerini göre hareket edemeyiz. Bizim millete verdiğimiz sözü yerine getirmek görevimiz. Ne yapmamız gerekiyorsa, onu yapacağız. Bundan sonra mücadelemiz hız kesmeden devam edecek” diye konuştu.

 

“BİZİM BURADAN BAŞKA GİDECEK YERİMİZ YOK”

 

AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, 15 Temmuz Şeref Meydanı’nın önemine dikkat çektiği konuşmasında “Hain darbe girişiminin olduğu zaman bu meydanda hep beraber bir araya geldik. Balkanlarda, Ortadoğu’da, Afganistan, Pakistan, Doğu Türkistan’da problem olduğunda onların gelebileceği bir Türkiye’si vardı. Bizim buradan başka gidecek bir yerimiz yok. Allah bizim gözlerimizden yaş akıtmasın, kardeşliğimize zeval vermesin. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi. 
Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya festivallerin birlik ve beraberliğe vesile olduğunu dile getirerek, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’e teşekkür etti.

 

“KÜÇÜKÇEKMECE’DE KARDEŞLİK VE BARIŞ KAZANIYOR”


Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz de Kaz Festivali’nin bu yıl ikincisini düzenlediklerini ifade ederek, “Türkiye’de bu yıl ikinci defa bir ilki gerçekleştiriyoruz. Büyük ilginizden dolayı herkese çok teşekkür ederim. Toplumlar için bayramlar, şölenler, festivaller çok önemli. Bu festivalin güzelliğiyle birlikte, kardeşliğin, dostluğun, barışın ne kadar güzel olduğunu beraberce göstermek istiyoruz. Özellikle Halkalı civarında çok sayıda Karslı, Ardahanlı ve Iğdırlı hemşerilerimiz var. Ama bugün biliyoruz ki başka memleketli vatandaşlarımız da burada. Biz Küçükçekmece’yi birlikte güzelleştireceğimizin farkındayız. Kaz eti bahane, önemli olan kardeşliğimizi göstermek. Biz kaz etinin hakkını vermek gerektiğini düşünüyoruz. Kaz eti tüketiminde İstanbullular biraz katkı sağlayabilirse, Kars, Ardahan, Iğdır’da kaz çiftlikleri artacaktır. Bu anlamda o bölgeye önemli bir katkımız olacaktır. Tüm hemşerilerimize teşekkür ederim. Küçükçekmece’de barış ve kardeşlik kazanıyor. Burayı bayram yerine çevirdiğiniz için çok teşekkür ederim” dedi.


Festival kapsamında sahne alan yöresel sanatçıların seslendirdiği şarkılar ve Kafkas oyunu gösterisi renkli görüntülere sahne olurken, vatandaşlardan büyük beğeni topladı. Vatandaşlar, yöresel oyunlarını oynayarak, gönüllerince eğlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.