Meteoroloji uyardı: Sağanak yağışa dikkat

Meteoroloji uyardı: Sağanak yağışa dikkat
Yurdun bir bölümü yağışlı havaların etkisine giriyor.
 Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun batısı, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Toroslar Mevkii, Kütahya, Afyonkarahisar, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Sivas, Tokat, Ordu, Çorum ve Malatya ile Van’ın doğu çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz kesimi ve Ardahan ile Erzurum ve Kars'ın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 
Hava sıcaklığı, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacak.
Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeybatı, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette; yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice esecek.
-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-
Yağışların; öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz kesimi ve Ardahan ile Erzurum ve Kars'ın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji de su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, dolu, su hortumu, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.
-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-
İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu. (31)
ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu; öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (31)
İZMİR: Parçalı ve az bulutlu. (33)
ADANA: Parçalı bulutlu; öğle saatlerinden sonra iç kesimleri ile zamanla il geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (34)
ANTALYA: Parçalı, iç kesimleri çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzeydoğu kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (35)
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu.(30)
ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu; öğle saatlerinden sonra kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (27)
DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu.(38)
-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-
MARMARA: Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu; öğle saatlerinden sonra Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik ve Bursa çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
EGE: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri yer yer parçalı ve çok bulutlu; öğle saatlerinden sonra Kütahya ve Afyonkarahisar çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
AKDENİZ: Parçalı bulutlu, iç ve doğu kesimleri yer yer çok bulutlu; öğle saatlerinden sonra Toroslar mevkii, Adana ve Osmaniye çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.
İÇ ANADOLU: Parçalı, yer yer çok bulutlu; öğle saatlerinden sonra bölgenin batısı ile Kırşehir ve Sivas çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu; Sinop haricinde bölge geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu; Doğu Karadeniz ile Çorum, Tokat ve Ordu çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz kesiminde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu; öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzey kesimleri ve Malatya ile Van'ın doğu çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra Ardahan ile Erzurum ve Kars'ın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.