Meteoroloji uyardı sele dikkat

Meteoroloji uyardı sele dikkat
Meteoroloji, yaşanabilecek ani sel, su baskınına karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını istedi.
 Yağışların, Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji, yaşanabilecek ani sel, su baskınına karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını istedi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerin yağışlı geçmesi bekleniyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olması bekleniyor.


Hava sıcaklığının, Kuzey ve iç kesimlerde 2 ile 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeybatı, Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sinop ve Malatya çevrelerinde kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.


-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-


Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışların; Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olmasının beklendiğini belirtirken, yaşanabilecek ani sel, su baskınına karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını istedi.


-KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI-


Meteoroloji, rüzgarın, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sinop ve Malatya çevrelerinde kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esmesinin beklendiğini bildirdi.


-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-


MARMARA: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur, Bilecik'in yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.


EGE: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.


AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.


İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğu kesimleri ile Ankara'nın kuzey çevreleri aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.


BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Sinop çevrelerinde kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.


ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların, Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, bölgenin kıyı kesiminde kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.


DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur ve sağanak, bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.


GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğu kesimlerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-


İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu.(11)


ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kuzey kesimleri hafif yağmurlu.(9)


İZMİR: Az bulutlu ve açık.(16)


ADANA: Parçalı bulutlu.(19)


ANTALYA: Az bulutlu.(19)


ESKİSEHİR: Parçalı bulutlu.(8)


KAYSERİ: Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu.(9)


SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.(11)


TRABZON: Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı olması bekleniyor. Yağışların kuvvetli olması bekleniyor.(10)


ERZURUM: parçalı çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı.(2)


VAN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı.(5)


DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.(12)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.