Samsun zehir saçıyor!

Samsun zehir saçıyor!
Samsun İl Başkanı Akcagöz, "Bakanlığımızın halkı yanıltıcı bilgiler verdiğini düşünmek istemiyoruz. Ancak bu durumda ortaya çıkan tabloyu da açıklamakta zorlanıyoruz. " dedi.
Hava kirliliği verilerinin Samsun’da, Atakum, 100. Yıl, İlkadım Hastane, Canik ve Tekkeköy noktaları olmak üzere 5 noktadan analiz edilip, bilinen iki farklı websitesi olan, http://waqi.info/ ve Çevre Şehircilik Bakanlığının Hava Kalitesi İzleme İstasyonlarının verilerinin yayımlandığı http://www.havaizleme.gov.tr/Default.ltr.aspx web siteleri olduğunu belirten CHP Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, " Dünyanın takip ettiği sitede 100.yıl bulvarındaki tehlike aralığı, en yüksek dereceyi ifade eden "hazardous ( tehlikeli ) olarak ifade edilmesine rağmen Bakanlığımızın websitesinde ise “Orta” yani “Orta derecede tehlikeli” diye geçiştirilmektedir. Bakanlığımızın halkı yanıltıcı bilgiler verdiğini düşünmek istemiyoruz. Ancak bu durumda ortaya çıkan tabloyu da açıklamakta zorlanıyoruz. " dedi.

Samsun’da 100. Yıl bulvarındaki değerlerin olması gereken değerlerden aşırı derecede fazla olduğunu, en tehlikeli işaret olan 999 koduyla bunun belirtildiğini ve Samsun Büyükşehir Belediyesi de dahil, AKP'li alt belediyelerin bu takım çevre sorunlarına duyarsız kaldıklarını dile getiren Tufan Akcagöz, " bari Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü duyarlılık göstersin ve vatandaş devletin varlığını hissetsin.100. Yıl bulvarında yer alan istasyon verilerine göre ayrıca zaman zaman PM10 ( mikrondan küçük olan ve havada uzun süre askıda kalabilen partiküller ) değerinin de yüksek seviyelerde olduğu görülmüştür.

Bakanlığın verileri yayımladığı websitesine göre hemen hemen her gece PM10 için ülkemizin kabul ettiği sınır değer olan 80 µg/m3’nin üzerinde izlendiği görülmektedir. " dedi.

Atakum’daki değerlerin de bundan çok farklı olmadığını ifade eden Tufan Akcagöz, "Resmen zehir soluyoruz. 100.Yıl bulvarında sınır değerlerin aşıldığı PM2.5 ve PM10 değerlerinin zaman zaman Atakum istasyonunda da yüksek değerlere ulaştığını görüyoruz. Ayrıca Atakum istasyonunda karbondioksit değerlerinin de zaman zaman yönetmelik değerlerinin üzerinde olduğu görülüyor. Bunun denetimi neden yapılmaz? Anayasa'ya göre devlet, milletin sağlığını korumayacak tedbirleri almak zorundadır. Ama görüyoruz ki Samsun'da çevre söz konusu olduğunda devlet uyuyor. " dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.