Seçim Günü Kar Sürprizi

Seçim Günü Kar Sürprizi
Doğu, Güneydoğu ve Karadeniz'de seçmenler sandığa gitmek için uyandıklarında kar sürpriziyle karşılaştı.
Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Ardahan-Şavşat ve Erzurum-Ağrı karayolu tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Balkanlar'dan gelen alçak basınç sistemi etkisine giren bölgede kar yağışı aralıklarla devam ediyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ardahan ve Kars'ta 11, Erzurum'da 10, Ağrı ve Erzincan'da 6, Iğdır'da 3 derece kaydedildi.

Bitlis'te yoğun kar yağışı ve fırtına vatandaşların evlerinden çıkmasına izin vermedi. Bitlis'te çok az sayıda seçmen evlerine yakın olan okullarda sandık başına gidebildi.

DİYARBAKIR'DA TİPİ ETKİLİ OLDU

Diyarbakır'da Mart ayının sonunda yağan kar hayatı olumsuz etkilerken, oy kullanmak için sandık başına gidenler zaman zaman zor anlar yaşadı.

Sabahın erken saatlerinde bölgede etkili olan kar yağışı ve yoğun tipi günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Saat 07.00'de oy verme işlemlerinin başladığı Diyarbakır'da kar yağışı nedeniyle seçmenlerin erken saatlerde sandık başına gitmediği gözlendi. Kar yağışının hafiflemesi üzerine seçmenler sandığa gitmeye başladı.

Diyarbakır'ın köyleri ile yüksek kesimlerinde daha etkili olan kar yağışı nedeniyle Diyarbakır Valiliği de önlem aldı. Buna göre seçim sandıkları karın etkili olduğu ilçe köylerden merkeze helikopterlerle getirilecek.

Öte yandan, Ağrı-Cumaçay, Ardahan-Şavşat ve Erzurum-Ağrı karayolları tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.