Şehit Tankçı Er Akkuş Sakarya'da toprağa verildi

Şehit Tankçı Er Akkuş Sakarya'da toprağa verildi
Şehit Sözleşmeli Tankçı Er Akkuş'un cenazesi memleketi Sakarya'da toprağa verildi.... Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün akrabası, Başkan Danışmanı Hasan Akkuş’un öz yeğeni Şehit Ömer Akkuş', Sakarya'nın Kaynarca ilçesin
 
Fırat Kalkanı operasyonu için Suriye'nin El Bab bölgesine giden ve orada şehit olan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün akrabası, Büyükçekmece Belediyesi Başkan Danışmanı Hasan Akkuş’un öz yeğeni 23 yaşındaki sözleşmeli er Ömer Akkuş'un cenazesi Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde toprağa verildi. Cenaze törenine Büyükçekmece’den de büyük katılım oldu.
Fırat Kalkanı operasyonu için Suriye'nin El Bab bölgesine giden ve orada şehit olan 23 yaşındaki sözleşmeli er Ömer Akkuş, Rus uçaklarının saldırısı sonrasında aramızdan ayrılmıştı. Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde düzenlenen törene ise şehit ailesi ve yakınlarının yanı sıra 10 bin civarında vatandaş da katıldı. Fırat Kalkanı operasyonuna katılan tankçı sözleşmeli er Ömer Akkuş, El Bab'da Rus uçaklarının kazaen vurması sonucunda şehit olmuştu.


Şehit Ömer Akkuş'un cenazesi bugün Kaynarca Uzakkışla Mahallesi'ndeki baba evine son bir kez daha getirilince gözyaşları adeta sel olup aktı. Burada son kez alınan helalliğin ardından askeri tören eşliğinde şehit tankçı sözleşmeli er Ömer Akkuş'un cenazesi Uzakkışla Camii'ne getirildi. Çiftçilikle geçimini sağlayan Mahmut Akkuş'un 8 çocuğundan en küçüğü olan şehit sözleşmeli er Ömer Akkuş'un Türk Bayrağı'na sarılı tabutuna sarılan kardeşleri gözyaşlarına boğuldu. Şehidin babası kamuflaj kaban giydirilirken, kız kardeşinin de askeri kıyafet giydiği görüldü. Cenazeye Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Ak Parti Sakarya Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Mustafa İsen, Recep Uncuoğlu, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, CHP İstanbul milletvekili Ali Şeker, Büyükçekmece Beldiye Başkanı Dr. Hasan Akgün,   Kara Kuvvetleri Komutanlığı 4. Kolordu ve Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral Gürak ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı.
Büyükçekmece Belediyesi başkan danışmanlarından Hasan Akkuş’un da öz yeğeni olan Ömer Akkuş için memleketi Kaynarca’daki cenaze törenine Büyükçekmece ve bölgeden çok sayıda katılım oldu. Büyükçekmece Meclis üyeleri ve parti ilçe başkanlarının da yer aldığı cenaze töreninde, şehidin Büyükçekmece’deki akrabaları da yalnız bırakmadı.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.