SİİRTLİLER DARÜLACAZE SAKİNLERİNi UNUTMADI

SİİRTLİLER DARÜLACAZE SAKİNLERİNi UNUTMADI
Siirtliler Vakfı kültür ve sanat platformu yaşlıve bakıma muhtaç Darülacüze sakinlerine verdiği konserlerle mutluluk verdi
 

Siirt Kültür Sanat Komisyonunun düzenlemiş olduğu Darülaceze etkinliğinde Konuşan, ses sanatçısı ve Komisyon Başkanı Mustafa Sezgin, ‘’gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte, siz değerli Darülaceze sakinleriyle beraber olmaktan gurur duyuyorum’’ dedi.
Bu tür sosyal projeleri geleneksel hale getireceklerini ifade eden Sezgin yaptığı konuşmada şunları söyledi; ’’burada, bizlere kucak, siz değerli Darülaceze sakinleriyle beraber olmaktan gurur duyuyorum. Darülaceze Başkanı Sayın Hamza Cebeci ve yönetiminin, insani açıdan,  kutsal sayılabilecek bu önemli görevi tüm çalışanlarıyla birlikte en iyi şekilde yerine getirdiklerini görmek ise gerçekten gurur verici bir şey, bu etkinliğin gerçekleşmesine büyük katkı sağlayan Sayın Hamza Cebeci ye Vakfım ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum, Siirt Vakfı olarak bu tür etkinlikleri sürdürmeye devam edeceğiz’’ dedi.

Sezgin, daha sonra, , SİİRT VAKFI başkanı Zeki Akyüzlü ye, Protokolde yer alan SİİRT VAKFI Başkan yardımcısı, Nezir Erten, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Aksu, vakıf müdürü Fikri Özalp, Siirt Spor eski Başkanı Necdet Uysal’a, etkinliğe katılan  sanatçılardan, Hazal ,Koma Rojin, Orhan Aykut , Deniz Akbulut , Arif Güngör, Dilek Arman,  Aslı Köse, Pınar Karataş ve Ceylan Kaya ile birlikte katkılarından dolayı, gazeteci ve Sunucu Aynur Ayaz , medya sponsoru gazeteci Mehmet Taniş , Bir İnsan Bin İnsan Derneği Başkanı Nuray Çelik , etkinlik sponsoru Leras Tekstilden Betül Eren Işık , etkinlik Sponsoru Siirt Vakfı , Tuğba Camuzoğlu  Hakikat Haberden Zekeriya Çelik ve Dansçı Dora ya teşekkür etti.

Sezgin daha sonra sesi ve hareketli türküleriyle,  sahnede yerini aldı.
Darülaceze Başkanı, Hamza Cebeci ise yaptığı konuşmada;’’ Siirt Vakfı Kültür Sanat Komisyonunun Düzenlemiş Olduğu Etkinlikte, Darülaceze sakinlerini mutlu ettikleri için Siirt Vakfına ve Siirt Vakfı Kültür Sanat Komisyonuna Başkanı Sayın Sezgine teşekkür ediyorum. Ayrıca yeni restore ettirdiğimiz salonumuzun kapılarını, ilk olarak böyle güzel bir etkinliğe açmış olmaktan da mutluyuz’’ dedi. Etkinliklere kapılarının her zaman açık olduğunu söyleyen Cebeci, bugün burada yer alan sanatçı dostlarımızla birlikte katkı sağlayan herkese tekrar teşekkür ederim dedi.

Etkinlikte yer alan sanatçılarımızın konuyla ilgili görüşleri ise şöyleydi;
Mustafa Sezgin; (Siirt Vakfı Kültür Sanat Komisyonu) ’’Bu projeyi vakfımızın desteği ile kültür sanat komisyonu olarak desteği ile biz gerçekleştirdik. Bu etkinlikte bizi yalnız bırakmayan tüm sanatçı dostlarımla birlikte katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Geleneksel hale getirmeyi düşündüğümüz etkinliklerimizden birisisi de bu projemizdi. Sadece bu projeyi değil gençlerimiz içinde gerçekleştirip geleneksel hale getirmeyi planladığımız birçok projelerimiz var. Özellikle bu etkinlikte bize ciddi katkı sağlayan sponsorumuz Leras tekstil ve Betül Eren Işık Hanım efendiye çok teşekkür ederim’’ dedi.
Deniz Akbulut (sanatçı); ‘’Çok erken yaşta görme yeteneğini kaybetmeme rağmen, burada her şeyi en ince ayrıntısına kadar gönül gözüyle görmenin huzurunu yaşadım. Böyle bir organizasyonda yer almak ve onlarla bu duyguları paylaşmak çok güzel. Bu etkinlikte emeği geçen ve her aşamasında yer alanlara ve sanatçı dostlarıma candan teşekkür ediyorum. Sayın Sezginin bu çalışmasını yürekten kutluyor ve katılıyorum. Burasını ve buradaki insanların bize verdiği mesajı çok iyi algılamak lazım. Bugün buradayız yarın ise nerede olacağımız belli değil ve ayrıca hepimizin birer engelli adayı olabileceği unutulmamalı. Birde özellikle son beş yıldır Darülaceze adına güzel şeyler yapan ve burayı bu kadar ileri taşıyan Darülaceze Başkanımız Hamza Cebeci ye çok teşekkür ettiğimi belirtmek isterim’’

Dilek Arman(sanatçı); ‘’Böyle bir projede yer almamda katkıları olan Sayın Sezgin’e teşekkür ediyorum. Burada bu güzel insanlarla birlikte olmak ve onlarla aynı havayı soluyarak duygularına tercüman olmak la birlikte, bu güzel dakikaları paylaşmak benim çok önemli. Burada bize verilen görevi tüm sanatçı arkadaşlarımla beraber umarım en iyi şekilde yerine getirmişizdir. Neticede hepimiz insanız ve birbirimize sımsıkı sarılmalıyız ve asla yalnız bırakmamalıyız ve bırakılmamalıyız. Bu güzel insanlar yalnız kalmışlar ise bizlerde yanlarında olmalıyız’’ dedi..



Ceylan Kaya (sanatçı) böylesine güzel bir organizasyona ortak olmaktan onur duydum. Darülacaze deki yaşlı ve bakıma muhtaç insanlarımızı hatırlamak onlarla kaynaşmak Siirtlilere yakıştı.
Aynur Ayaz (Gazeteci ve sunucu);’’ Burada olmaktan ve burada bulunanlarla bu güzel ve duygu dolu anı yaşamaktan çok mutluyum. Bu projeyi gerçekleştiren ve katkıda bulunan herkese teşekkür etmek lazım. Çünkü önemli ve çok değerli bir yer olan burası, biz insanlar için ayrı bir değer taşımaktadır. Burası asla unutulmamalı. Tekrar Emeği geçen herkese teşekkür ederim’’ dedi.
Tuğba Camuzoğlu (insan kaynakları)’’Böyle bir organizasyonun içinde bulunmak benim için çok önemli. Oldukça Başarılı bir organizasyon umarım aynı başarıyla birçok etkinliğe de imza atılır. Etkinliğin yeri ve anlamı çok büyüktü. Katkısı olan herkese teşekkür ederim’’ edi.
Sanatçılarla birlikte dans eden, halay çeken, ve birlikte şarkılar söyleyen darülaceze sakinlerinin, duygusal dolu anlar yaşamalarına rağmen o anki mutlulukları gözden kaçmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.