Siirt'te baraj felaketi: 5 ölü, 1 kayıp

Siirt'te baraj felaketi: 5 ölü, 1 kayıp
Alkumru Barajı'nda kapakların açılmasıyla yaşanan taşkında 5 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi aranıyor. 6 kişi yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.
Siirt'te Botan Çayı'nın aniden yükselmesi nedeniyle suya kapılan  6 kişiden 5'inin cesedine ulaşıldı. 1 kişi kayıp olarak aranıyor.
 
Dün pek çok vatandaş piknik için yasak olduğu belirtilen bölgeye gitti. İddialara göre saat 16.00 sularında barajda üretim yapıldı. Alarm verildi, sirenler çaldı ve barajdan su verildi. Yasak olmasına rağmen bölgede piknik yapan vatandaşlardan bazıları suya kapıldı. Bölgeye çok sayıda kurtarma ekibi sevk edildi. Kurtarılan 6 kişi hastaneye kaldırılırken, 6 kişi de suda kayboldu. 
 
Fikret Tente, Ahmet Tente, Osman Parlaküşer, Semanur Parlaküşer (10), Betül Parlaküşer (8) ve Seval Parlaküşer'i (5) arama çalışmalarını sürdüren ekipler, 5 kişinin cesedine ulaştı. Kayıp olan kişiyi arama çalışmaları halen sürüyor.
 
AİLE AMATÖR KAMERALAR TARAFINDAN GÖRÜNTÜLENDİ
 
Öte yandan taşkına dere yatağında yakalanan 9 kişilik aile amatör kamera tarafından görüntülendi. 9 kişinin su içerisinde birbirine tutunduğu görüntülerde, nehir kenarında bir vatandaşın da sudakilere, birbirlerine tutunmaları çağrısı yapıp, yardım istediği sözleri duyuluyor.
 
İHMAL İDDİALARI
 
Siirt Belediye Eş Başkanı Tuncer Bakırhan konuyla ilgili NTV'ye bilgi verdi. 'İhmal' iddialarına da değinen Bakırhan, şunları dile getirdi: "Yaralıların durumları iyi hastanede ziyaret ettik. Olayla ilgili bilgi aldık. Suyun aniden yükseldiğini ikaz seslerini duymadıklarını söylediler. Botan Çayı üzerinde barajlar var. Barajın kapaklarının açıldığı iddia edilyor. İnsanların haftasonu gidip piknik yaptığı bir yer. Bir vadinin içerisinde. Barajın kapaklarının açılmasıyla su seviyesi aniden yükseliyor. İnsanların sudan kurtulma şansları az olmuş. Vatandaşlar bölgede piknik yapılmaması konusunda ikazda bulunulmadığnı belirtiyor. Barajdan mı kaynaklı olduğu, ikaz konusunda mı eksiklik olduğu yakın bir zamanda ortaya çıkacaktır. Burası haftasonu insanların gittiği tek yer. 
 
ŞİRKET:  TAŞKIN, ARIZA DEĞİL, VATANDAŞLAR YASAK BÖLGEDEYDİ


Limak Şirketler Grubu'ndan Siirt'te meydana gelen olayla ilgili yazılı açıklama yapıldı. 'Siirt ilinde Botan Çayı üzerinde bulunan Grubumuza ait Alkumru ve Kirazlık Hidroelektrik Santralleri, günlük üretimlerini TEİAŞ talimatlarına istinaden yapmaktadır' denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: 'Bugün, sabah 06.00 - 10.00 saatleri arasında bir ünite devreye girmiş, saat 16.00'da TEİAŞ'tan gelen yeni talimata istinaden de iki ünite devreye alınmıştır. Santrallerin olağan çalışma prosedürü içerisinde üretime geçilmiş olup herhangi bir taşkın, baraj kapağı arızası ya da kapakların açılması söz konusu değildir. Olaydan etkilenen vatandaşlarımızın baraj sahasında girilmesi yasak olan bölgede bulundukları anlaşılmış, prosedürlerimiz gereği siren ve anonslarla da uyarılar yapılmasına rağmen hiç istemediğimiz bu üzücü durum meydana gelmiştir. Bölgede yaşanan gelişmeleri yetkili mercilerle irtibat halinde yakından takip etmekte olduğumuzu bildirir, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz.'
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.