''Türk milletine, Türk ordusuna ve polisine silah çeken vatansızları lânetliyoruz!''

''Türk milletine, Türk ordusuna ve polisine silah çeken vatansızları lânetliyoruz!''
TÜRKİYE SANATÇILAR BİRLİĞİ GENEL BAŞKANI İnci Özdil bir basın açıklaması yaparak 'darbe kalkışması'nı kınadı...

15 Temmuz kalkışmasını başta Türk Silahlı Kuvvetlerimiz olmak üzere tüm güvenlik güçlerimize ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin varlığına karşı yapılmış kanlı, gerici bir darbe girişimi olarak görmekteyiz. Askerlerimizin, subaylarımızın ve polislerimizin gösterdiği kahramanca direnişi kutluyor, minnet duygularımızı sunuyoruz. 
Komutanlarımızın dimdik duruşları, vatan ve millet sevgileri, Cumhuriyetin değerlerine bağlılıkları onların ATATÜRK’ün askerleri olduklarını bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Ayrıca vatan savunmasında hayatlarını kaybeden kahraman şehitlerimizi minnetle anıyor, yaralı asker, polis ve vatandaşlarımızın önünde saygıyla eğiliyoruz. 
TSK ve emniyet güçlerimizle gurur duyuyor, Türk milletinin vatansever sanatçıları olarak bu kurumlarımızı bir kez daha bağrımıza basıyoruz. 
NATO’ya Hayır, ABD Üsleri Boşaltılsın
Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve emniyet güçlerimizin, devletimizin içine sızan tüm düşman unsurlarını en kısa zamanda yok edeceğine inanıyoruz.  Amerikan malı olan FETÖ ile birlikte, diğer batı ülkelerinin ve İsrail’in de desteklediği PKK gibi terör örgütlerinin ülkemizde canice ortaya koydukları eylemlerini bugüne kadar nasıl bir vahşetle sürdürdüklerini ibretle görmekteyiz. Biz Türkiye’nin vatansever sanatçıları olarak ABD’nin yuvalandığı Adana İncirlik Üssü başta olmak üzere, Türkiye’de yabancı askerleri barındırantüm üslerin derhal boşaltılmasını ve Türkiye topraklarında bulunan tüm yabancı askerlerin bu kutsal topraklardan, bir daha gelmemek üzere çıkarılmasını istiyoruz.
ABD ve AB büyükelçiliklerinde bulunan görevli sayısının Türkiye tarafından sınırlandırılmasını talep ediyoruz. Adana’da adeta ajanlık faaliyeti yürüten, sınırını ve yetkisini aşan şüpheli faaliyetlerde ve davranışlarda bulunan ABD Adana Konsolosluğu’nun derhal kapatılmasını istiyoruz. Esas olarak Türkiye’nin NATO üyeliğinin tekrar gözden geçirilmesini umut ediyor ve NATO’ya HAYIR diyoruz. 
Vatan İçin El Ele
Halkımızın yüzyıllardır emperyalizme karşı verdiği mücadele geleneği, vatan sevgisi ve bayrak aşkı bu darbe girişiminin başarısızlığa uğramasında büyük etken olmuştur. Bu kanlı darbeye girişenlerin Türk milletini hiç tanımadıklarını görüyoruz. Halkımızın tarihine ve destanlara konu olan kahramanlıklarını hiç ama hiç öğrenemediklerini anlıyoruz. Tankların paletlerinin altına yatıp kanlı darbecileri durdurmaya çalışan, ne olduğunu anlamadan darbeye karışmış, kandırılmış erlerimizi ikna edip tankların içinden çıkaran halkımızı bütün dünya ibretle görmüş, Türk milletinin bileğinin bükülmezliğine, korkusuzluğuna bir kez daha şahit olmuştur. 
Halkımız büyük bir işgal oyununu atlatmış, solcusu-sağcısı toplumun her kesimi meydanlarda kardeşliğini ve birliğini ispatlamıştır. 
Halkımızın kardeşliğini pekiştirdiği şu günlerde hükümet ve devlet yetkililerinin halkı bölecek, ayrışmaya neden olacak yapıcı olmayan söylemlerden ve eylemlerden uzak durması gerekmektedir. 
Halkımızın Hakkına, Hukukuna Son Derece Saygılı ve Dikkatli Olunmalıdır
ATATÜRK’ümüzün mirası olan “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözünü meydanlarda söylerken, birdenbire Topçu Kışlası’nı yapacağız diyerek Taksim’de Gezi Direnişi’nde milyonların isteğini görmezden gelip, halkı ayrıştırıcı fikirleri ısıtıp tekrar milletimizin önüne konulmasını son derece yanlış buluyoruz. 
Taksim’e camii, topçu kışlası, kanal İstanbul gibi rahatsızlık verici fikirlerin dillendirilmesi şu günlerde hiçbir fayda sağlamayacağı, aksine halkın birliğini bozucu ve ayrıştırıcı eylemleri teşvik edeceği açıktır.
Emperyalist Bölücü Gerici Kışkırtmalara Gelmeyeceğiz
Biz sanatçıların en önemli özelliği geleceği önceden sezebilmektir. Türkiye Sanatçılar Birliği olarak halkımızı kutlarken ülkemizin emperyalizmin açık saldırısı altına girdiğini, püskürtülen bu saldırının son olmayacağını vurgulamak istiyoruz. 
Meydanlarda sergilediğimiz kardeşliğimizi bozacak gerici ve bölücü hiçbir kışkırtmaya izin vermemeliyiz. Emperyalizmin olabilecek yeni saldırılarına karşı devletimiz, ordumuz ve emniyet güçlerimizle elbirliği ile direnişimizi sürdürerek ülkemize kastetmeye çalışanlara karşı birlik ve beraberliğimizi her zamankinden daha fazla korumalıyız. 
Türkiye Sanatçılar Birliği, halkımızla omuz omuza meydanlardadır. Çünkü bu zafer halkımızın kahramanlıklarının, destanlarının yarattığı Türk sanatına büyük bir ivme kazandırmıştır.
Zaferimiz kutlu olsun!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.